Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! ūüęß
Cover van

iPhone 13 krijgt mogelijk WiFi 6E (en dit heb je eraan)

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone 13 met Wifi 6E


Lees verder na de advertentie

De nieuwste iPhone 13-modellen beschikken straks over een verbeterde wifistandaard: WiFi 6E. Dit meldt het Taiwanese DigiTimes. Met Wifi 6E moet draadloos internet in de toekomst nog sneller en stabieler worden.

iPhone 13 met Wifi 6E

Momenteel ondersteunen de iPhone 11 en iPhone 12 WiFi 6. Hiermee gaat draadloos internetten tot bijna drie keer sneller dan voorheen, al heb je er wel een geschikte router voor nodig. Ook zorgt de standaard voor betrouwbaarder en veiliger internet.

Bij de iPhone 13 lijkt Apple de wifistandaard alweer uit te breiden, met Wifi 6E. De ‘E’ staat voor Extended en de standaard is bijna hetzelfde als WiFi 6 (ook wel bekend als 802.11ax), met √©√©n belangrijk verschil: de toevoeging van een 6GHz-band.

Nu maakt wifi gebruik van twee frequentiebanden: 2.4GHz en 5GHz. Door daar met 6GHz een extra golflengte aan toe te voegen, ontstaat er meer ruimte. De extra bandbreedte zorgt dat de snelheid in de praktijk vaak hoger uitvalt dan bij WiFi 6. Bovendien zorgt het voor stabieler internet, met een lagere latentie.


kooptip

Je hebt wel een router met WiFi 6E nodig om van de voordelen te kunnen profiteren. Deze routers zijn nog bijna niet op de markt. Verschillende fabrikanten kondigden begin dit jaar de eerste routers met WiFi 6E aan, die in de loop van 2021 verschijnen.

Wil je op de hoogte blijven van geruchten over de iPhone 13? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Andere geruchten

DigiTimes meldt verder dat de LiDAR-sensor alleen naar de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max komt. Eerder gingen er geruchten dat de dieptesensor beschikbaar is op alle nieuwe iPhone-modellen. De iPhone 12 Pro (Max) is op dit moment de enige iPhone met deze sensor.

Wil je meer weten over de nieuwe iPhone 13? Bekijk ons dossier:

Bron: DigiTimes