Terug naar iPhone 13-prijzen gelekt: zoveel kosten de nieuwe iPhones
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 13-prijzen gelekt: zoveel kosten de nieuwe iPhones

Door Koen van Ekeren22 juni 2021 10:002 min. leestijd2

Over een paar maanden kondigt Apple de nieuwe iPhones van 2021 aan. Het gaat om de opvolgers van de iPhone 12 (Pro). Worden ze goedkoper, of zullen we dieper in de buidel moeten tasten? Een onderzoeksbureau verklapt ons alvast wat de iPhone 13 prijzen straks zullen zijn.

iPhone 13 prijzen

iPhone 13 prijzen

De prijzen zijn gedeeld door het Taiwanese marktonderzoeksbureau TrendForce, dat vaker voorspellingen over de smartphonemarkt publiceert. TrendForce verwacht dat de verkoopprijs op hetzelfde niveau blijft als bij de iPhone 12-modellen van vorig jaar. Dat zou betekenen dat dit straks de nieuwe iPhone 13-prijzen zijn:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

  • iPhone 13 mini: € 809
  • iPhone 13: € 909
  • iPhone 13 Pro: € 1159
  • iPhone 13 Pro Max: € 1259

‘De mate van innovatie is niet zo noemenswaardig als bij de iPhone 12-modellen van vorig jaar’, schrijft TrendForce. Zij verwachten dat Apple zich focust op het behouden van het marktaandeel. Hierdoor zal het bedrijf – ondanks dat de prijzen van enkele belangrijke componenten zijn gestegen – vasthouden aan zijn prijsstrategie.

Het is overigens geen verrassende voorspelling, want de iPhone-prijzen zijn al jaren op hetzelfde niveau. De iPhone X ging in 2017 in de verkoop voor € 1159. De iPhone XS kreeg een jaar later dezelfde prijs, en daarnaast presenteerde Apple een grotere iPhone XS Max, die € 1259 kostte. Deze prijskaartjes hing Apple ook aan de iPhone 12 Pro-modellen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de iPhone 13? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Meer voorspellingen

Naast de iPhone 13-prijzen vertelt TrendForce meer over wat we dit jaar kunnen verwachten. Die voorspellingen zijn grotendeels in lijn met eerdere geruchten. Apple verkleint de inkeping aan de bovenkant van het scherm, er komen verbeterde camera’s met een 6P-lens, aan de binnenkant bevindt zich een krachtigere A15-chip en de Pro-modellen hebben schermen met een verversingssnelheid van 120 Hz.

Eén voorspelling is verrassender: het onderzoeksbureau meldt – in tegenstelling tot eerdere geruchten – dat de iPhones níét te configureren zijn met een opslagcapaciteit van 1 TB. De nieuwe iPhones zouden dezelfde opslagcapaciteit krijgen als de iPhone 12-lijn heeft; dat betekent dat 512 GB de meest uitgebreide configuratie wordt.

TrendForce

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Martin Beek
Lezer
Martin Beek

Bijzonder dat er sprake is van een iPhone 13 mini in dit artikel, terwijl dit al enkele maanden een end-of-life product is waar geen opvolger meer van zou komen. Dit maakt het artikel niet erg betrouwbaar naar mijn idee.