Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 13-prijzen gelekt: zoveel kosten de nieuwe iPhones

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
iPhone 13 prijzen


Lees verder na de advertentie

Over een paar maanden kondigt Apple de nieuwe iPhones van 2021 aan. Het gaat om de opvolgers van de iPhone 12 (Pro). Worden ze goedkoper, of zullen we dieper in de buidel moeten tasten? Een onderzoeksbureau verklapt ons alvast wat de iPhone 13 prijzen straks zullen zijn.

iPhone 13 prijzen

De prijzen zijn gedeeld door het Taiwanese marktonderzoeksbureau TrendForce, dat vaker voorspellingen over de smartphonemarkt publiceert. TrendForce verwacht dat de verkoopprijs op hetzelfde niveau blijft als bij de iPhone 12-modellen van vorig jaar. Dat zou betekenen dat dit straks de nieuwe iPhone 13-prijzen zijn:

  • iPhone 13 mini: € 809
  • iPhone 13: € 909
  • iPhone 13 Pro: € 1159
  • iPhone 13 Pro Max: € 1259

‘De mate van innovatie is niet zo noemenswaardig als bij de iPhone 12-modellen van vorig jaar’, schrijft TrendForce. Zij verwachten dat Apple zich focust op het behouden van het marktaandeel. Hierdoor zal het bedrijf – ondanks dat de prijzen van enkele belangrijke componenten zijn gestegen – vasthouden aan zijn prijsstrategie.

Het is overigens geen verrassende voorspelling, want de iPhone-prijzen zijn al jaren op hetzelfde niveau. De iPhone X ging in 2017 in de verkoop voor € 1159. De iPhone XS kreeg een jaar later dezelfde prijs, en daarnaast presenteerde Apple een grotere iPhone XS Max, die € 1259 kostte. Deze prijskaartjes hing Apple ook aan de iPhone 12 Pro-modellen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de iPhone 13? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Meer voorspellingen

Naast de iPhone 13-prijzen vertelt TrendForce meer over wat we dit jaar kunnen verwachten. Die voorspellingen zijn grotendeels in lijn met eerdere geruchten. Apple verkleint de inkeping aan de bovenkant van het scherm, er komen verbeterde camera’s met een 6P-lens, aan de binnenkant bevindt zich een krachtigere A15-chip en de Pro-modellen hebben schermen met een verversingssnelheid van 120 Hz.

Eén voorspelling is verrassender: het onderzoeksbureau meldt – in tegenstelling tot eerdere geruchten – dat de iPhones níét te configureren zijn met een opslagcapaciteit van 1 TB. De nieuwe iPhones zouden dezelfde opslagcapaciteit krijgen als de iPhone 12-lijn heeft; dat betekent dat 512 GB de meest uitgebreide configuratie wordt.

TrendForce