Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 13 dummy verklapt uiterlijk en nieuwe functies

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPhone 13 dummy


Lees verder na de advertentie

Traditiegetrouw kondigt Apple in september de nieuwe iPhone aan. De lancering van de iPhone 13 laat dus niet meer heel lang op zich wachten. Maar wat is er nieuw? YouTuber Marques Brownlee bespreekt aan de hand van iPhone 13 dummy-modellen wat je mag verwachten van de nieuwe iPhone.

iPhone 13 dummy model

Fabrikanten van iPhone-accessoires, bijvoorbeeld hoesjesmakers, beschikken vaak al ruim voor release over dit soort dummy’s. Zij gebruiken deze om alvast perfect passende hoesjes te maken, zodat die op tijd klaar zijn. Maar wat geven deze dummy’s nu prijs over de nieuwe iPhone?

Ten eerste: net zoals vorig jaar bij de iPhone 12 zijn er vier varianten. In de video komen alle vier de modellen uitgebreid voorbij:

  • iPhone 13 mini
  • iPhone 13
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De iPhone 13 lijkt bijzonder veel op de iPhone 12 van vorig jaar. Ze hebben hetzelfde formaat, dezelfde vorm, de zelfde robuuste zijkanten. Toch weet Brownlee het een en ander af te leiden uit de dummy’s.

Volledig draadloos nog steeds toekomstmuziek

Al tijden zijn er geruchten over een volledig draadloze iPhone. Zo’n iPhone heeft geen poort meer, en is alleen draadloos op te laden. Maar daarvoor is het nu nog te vroeg: de iPhone 13 krijgt echter nog gewoon een Lightning-poort. MagSafe is er nog niet klaar voor om de rol van Lightning over te nemen.

Knoppen op een andere plek

De knoppen aan de zijkant van de iPhones worden verplaatst – maar alleen op de twee middelste iPhones, de iPhone 13 en de iPhone 13 Pro. Daar schuiven de knoppen iets naar beneden. Bij de kleinste en de grootste iPhone (de iPhone 13 mini en de iPhone 13 Pro Max) verandert er niets aan de plaatsing van de knoppen.

De camera’s

iPhone 13 en iPhone 12 camera

De grootste verandering zit hem in de camera’s. De iPhone 13 mini en de iPhone 13 krijgen opnieuw twee cameralenzen. Bij de iPhone 12 (mini) zaten de lenzen nog onder elkaar, bij de iPhone 13 (mini) is er sprake van een diagonale opstelling. De onderste lens lijkt wat groter dan voorheen, mogelijk vanwege een grotere sensor.

iPhone 13 pro camera

De iPhone 13 Pro (Max) heeft nog steeds drie camera’s. Het camera-eiland is een stukje groter dan voorheen. Niet omdat de afzonderlijke lenzen groter zijn dan voorheen, maar omdat ze verder uit elkaar staan. Dat kan volgens Brownlee duiden op een betere stabilisatie.

Overige geruchten

Brownlee kaart ook nog enkele geruchten aan waarover de dummy’s geen uitsluitsel kunnen geven. Zo is het nog steeds niet zeker of de iPhone 13 een 120 Hz ProMotion-scherm krijgt: zo’n scherm heeft een hogere verversingsgraad waardoor beelden soepeler ogen.

Er gaan ook geruchen over de terugkeer van Touch ID naar de iPhone, dat werkt dan in combinatie met Face ID. De vingerafdrukscanner zou in het scherm worden verwerkt. Ook daarover geven de dummy’s niets prijs – maar Brownlee vermoedt dat Apple het gewoon bij Face ID houdt.

De dummy’s maken ook niet direct duidelijk of de notch inderdaad kleiner wordt. Veel mensen ergeren zich aan het ‘hapje’ uit het scherm. Het valt wel op dat bepaalde onderdelen binnen de notch opnieuw gerangschikt zijn. Dat duidt erop dat de notch mogelijk ook van vorm verandert en subtieler wordt.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de nieuwe iPhone? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!