Terug naar ‘iPhone 13 is iets dikker en heeft grotere camerabult’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 13 is iets dikker en heeft grotere camerabult’

Door Koen van Ekeren11 mei 2021 10:042 min. leestijd0

De nieuwe iPhone 13-modellen zullen iets dikker zijn dan de iPhones van het afgelopen jaar. Ook beschikken de nieuwe iPhones van 2021 over een grotere en dikkere camerabult, met lenzen die minder uitsteken.

iPhone 13 dikker

iPhone 13: ietsjes dikker

Dit meldt MacRumors op basis van gelekte ‘schematics’. Dat zijn blauwdrukken waarop de vorm en afmetingen van de iPhone 13 te zien zijn. Deze schematics zijn doorgaans bedoeld voor hoesjesmakers. Zij gebruiken de tekeningen om alvast hoesjes te ontwerpen voor de aankomende iPhones.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

In de tekeningen zou te zien zijn dat de iPhone 13 en iPhone 13 Pro een dikte hebben van 7,57 millimeter. Dat is 0,17 millimeter dikker dan bij de iPhone 12. Een vrij klein verschil, dus het zal niet erg merkbaar zijn.

iPhone 13 cameramodule

Grotere cameramodule

Een verandering van het iPhone 13 ontwerp die meer in het oog springt, zijn de nieuwe cameramodules van de iPhone 13-modellen. Die worden een stuk dikker. De iPhone 13 heeft een camerabult van 2,51 mm dik; bij de iPhone 12 was dat 1,5 mm. Bij de Pro-modellen is het verschil nog groter. De camerabult van de iPhone 13 Pro meet 3,65 mm; bij de iPhone 12 Pro was dat 1,7 mm.

Apple zou de camerabult dikker maken om te zorgen dat de lenzen minder uit de cameramodule steken. Daarmee wordt het oppervlak van de cameramodule wat vlakker. Dit is vergelijkbaar met wat Apple heeft gedaan met het ontwerp van de iPad Pro.

Verder wordt de cameramodule van de iPhone 13-modellen wat groter. Opvallend is dat de afmetingen van de 13 Pro en 13 Pro Max even groot zijn: 36 bij 37 mm. Dit is een aanwijzing dat de twee vlaggenschepen over dezelfde cameraspecificaties beschikken, wat bij de iPhone 12 Pro (Max) niet het geval is.

iPhone 13 camera

Betere camera

Dat Apple iets verandert aan de cameramodule, betekent dat we verbeteringen aan de camera mogen verwachten. Volgens geruchten zijn de 13 Pro-modellen voorzien van optische beeldstabilisatie met sensorverschuiving. Dit zou zowel in de groothoek als ultragroothoeklens worden aangebracht, wat een verklaring kan zijn waarom de camerabult groter en dikker wordt.

Verder gaan er geruchten dat de sensorgrootte van de cameralenzen bij alle vier iPhone 13-modellen toeneemt. Hierdoor vangt de camera meer licht, waardoor de cameraprestaties er flink op vooruitgaan – zeker in situaties met weinig licht.

Wil je meer weten over de vernieuwingen van de iPhone 13? Bekijk ons dossier:

Meer weten over iPhone 13?
Bekijk dit dossier

Bron: MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar