Terug naar ‘iPhone 13 krijgt always-on scherm’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 13 krijgt always-on scherm’

Door Ward Edema19 juli 2021 12:002 min. leestijd1

Sinds de Series 5 heeft de Apple Watch een scherm wat altijd aan blijft staan. Dit jaar lijkt ook de iPhone 13 zo’n always-on scherm te krijgen.

iPhone always on

iPhone 13 always-on

De doorgaans betrouwbare Mark Gurman geeft in zijn nieuwe ‘Power On’-nieuwsbrief aan dat de iPhone 13 een nieuw soort scherm krijgt voor “betere accuduur en de mogelijkheid voor een Apple Watch-achtige always-on modus”. Dit is voor het eerst dat Gurman deze nieuwe functie voor de iPhone 13 heeft genoemd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Always-on kan gebruikt worden om bijvoorbeeld de tijd, het weer of meldingen op een energiezuinige manier weer te geven op het scherm van je iPhone zonder dat je ‘m aan hoeft te zetten. Veel Android-toestellen hebben deze functie al, evenals de Apple Watch.

Techniek van de Apple Watch

Het nieuwe soort scherm waar Gurman het over heeft is naar alle waarschijnlijkheid een zogenaamd LTPO-paneel. Deze panelen hebben de mogelijkheid om dynamisch te verversen. Normaal gesproken ververst een iPhone-scherm 60 keer per seconde, maar by always-on zou dit te veel stroom kosten. Een LTPO-paneel kan terug naar 1 verversing per seconde om deze functie wél op een efficiënte manier mogelijk te maken.

De Apple Watch Series 5 en Series 6 maken al gebruik van precies dezelfde LTPO-techniek om always-on mogelijk te maken. Bij deze modellen is de accuduur onveranderd gebleven ten opzichte van Apple Watch-modellen zonder zo’n scherm. Als Apple always-on op eenzelfde manier weet te implementeren op de iPhone, zou het dus niet voor een slechtere accuduur moeten zorgen.

ProMotion erbij?

Gurman geeft ook aan dat hij ProMotion voor het eerst op de iPhone 13 verwacht. ProMotion zit momenteel al op de iPad Pro, en houdt in dat het scherm maximaal 120 keer per seconde kan verversen. Dat is dus twee keer zo veel als de huidige iPhone. Hierdoor worden animaties op het scherm veel soepeler.

We verwachten meer te horen bij het jaarlijkse september-evenement van Apple. Op de hoogte blijven van al het nieuws over de iPhone 13? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Anja Manita Milder
Lezer
Anja Manita Milder

Wat ben ik al lang blij dat ik bij de tandarts ontdekte al wachtende dat iCreate bestaat geweldige tips nieuws ik kan nooit meer zonder top