Terug naar Apple waarschuwt: houd iPhone 12 weg van pacemaker
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple waarschuwt: houd iPhone 12 weg van pacemaker

Door Koen van Ekeren26 januari 2021 09:442 min. leestijd0

Het was sinds de lancering van de iPhone 12 een veelgehoorde vraag: kan de magnetische ring die in de nieuwste iPhone zit, de werking van medische apparaten verstoren? Apple heeft eindelijk een antwoord: het zou niets uit moeten maken, maar houd een iPhone 12 toch maar uit de buurt van een pacemaker of defibrillator.

MagSafe-oplader iPhone 12

iPhone 12 en pacemaker

In september lanceerde Apple de iPhone 12 en iPhone 12 Pro, die voorzien zijn van een nieuwe techniek voor draadloos opladen, genaamd MagSafe. Hiermee kun je draadloze opladers aan de achterkant van de iPhone ‘vastklikken’. Om dit mogelijk te maken, bevindt zich aan de binnenkant van de iPhone een magnetische ring.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Zoals iedereen met een geïmplanteerd medisch apparaat weet, kan een magneet de werking van een implantaat verstoren. Dus hoe zit dat dan met de iPhone 12 (Pro)? Is het veilig om zo’n toestel te hebben?

Advies: minimaal 15 centimeter

In een bijgewerkt Apple Support-document geeft Apple advies. Het bedrijf raadt aan de iPhone ten minste 15 centimeter uit de buurt te houden van geïmplanteerde medische apparaten, zoals een pacemaker of defibrillator (ICD). Laad je het apparaat draadloos op, dan doe je er goed aan om een afstand van 30 centimeter of meer aan te nemen.

Toch verwacht Apple dat de iPhone 12 geen groter risico vormt dan andere iPhones. ‘Hoewel alle iPhone 12-modellen meer magneten bevatten dan oudere iPhone-modellen, is er naar verwachting geen groter risico op magnetische interferentie met medische apparaten dan bij oudere iPhone-modellen’, meldt Apple in hetzelfde document.

Onderzoek

Medtronic – een fabrikant van pacemakers – onderzocht de MagSafe-techniek en lijkt het met Apple eens te zijn. Zij constateerden dat de iPhone 12 geen groter risico vormt op magnetische interferentie met pacemakers, defibrillators (ICD’s) en CRT-D’s. Toch raadt ook Medtronic aan de iPhone voor de zekerheid op minimaal 15 centimeter van het medisch apparaat te houden.

Dit advies is ook van toepassing op oudere iPhones; het is altijd verstandig om de iPhone niet te dichtbij een geïmplanteerd apparaat te houden. Bewaar de iPhone dus niet in een borstzak, en leg hem bijvoorbeeld niet op de borst als je op de bank ligt. Waarschijnlijk kan het geen kwaad – maar het is maar beter om het niet te riskeren.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar