Terug naar iPhone 12 mini: het grootste nieuws van het Apple-event!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 12 mini: het grootste nieuws van het Apple-event!

Door Laura Grootaarts13 oktober 2020 19:563 min. leestijd0

Het is misschien wel het grootste nieuws van het Apple-event: Apple heeft zojuist de iPhone 12 mini gepresenteerd. Het is de kleinere versie van Apple’s nieuwe instapmodel, de iPhone 12 die ook vanavond werd aangekondigd. Dit is wat je moet weten van de kleinste, dunste en lichtste 5G-smartphone van dit moment!

iPhone 12 mini

iPhone 12 mini formaat

De laatste jaren zijn Apple’s iPhones steeds weer groter en zwaarder geworden, maar met de iPhone 12 mini kiest Apple voor een andere koers: de schermdiagonaal van de mini is slechts 5,4 inch. Dat is goed nieuws voor mensen die graag een kleine iPhone willen, maar dan wel een met het moderne design zonder thuisknop. De mini is de kleinste iPhone in het assortiment, zelfs nog een slagje kleiner dan de iPhone SE 2020. Die heeft weliswaar een kleiner scherm, maar een veel bredere rand eromheen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iPhone 12 mini naast iPhone SE

Nieuwe functies

De iPhone 12 mini mag dan erg compact zijn, hij is ook heel compleet. Hij heeft alles wat zijn grotere broer ook te bieden heeft. Dat wil zeggen: ondersteuning voor het supersnelle 5G-netwerk – hoe kan het ook anders, met ‘Hi, speed’ als thema voor het event. Ook snel is de nieuwe A14 Bionic-processor die ook in de nieuwe iPad Air: de snelste chip in een welke mobiele telefoon dan ook.

Ook nieuw: een oled-scherm voor rijkere kleuren en diepere zwarttinten. Het is voor het eerst dat Apple voor het instapmodel geen lcd-scherm meer gebruikt. Bovendien heeft het scherm een veel hogere resolutie dan dat van de iPhone 11. Het scherm is beschermd met een zeer harde laag, Ceramic Shield genaamd, die je iPhone moet beschermen tegen barsten en krassen.

De iPhone 12 heeft een dubbele camera met een groothoek en een ultragroothoeklens. Smart HDR is verbeterd, en je maakt nog mooiere foto’s onder lastige lichtomstandigheden. En de nachtmodus is nog veelzijdiger dan die van de iPhone 11: hij werkt nu ook met de frontcamera en je kunt er Timelapses mee schieten.

Nieuw design

De iPhone 12 mini valt natuurlijk op door zijn formaat. Verder heeft hij hetzelfde randloze ontwerp als de iPhones X en nieuwer. Op het eerste gezicht lijkt de notch – de inkeping bovenaan in het scherm – iets subtieler dan bij de andere iPhone 12-modellen. De iPhone 12 mini heeft anders dan de iPhones van de laatste jaren platte, robuuste zijkanten. Hij is verkrijgbaar in zwart, wit, rood, blauw en groen.

De iPhone 12 mini samengevat

  • 5,4-inch Super Retina XDR oled-scherm
  • A14 Bionic-chip
  • Vernieuwd design met platte zijkanten
  • Dubbele camera
  • Ondersteuning voor 5G
  • Verkrijgbaar in zwart, wit, rood, blauw en groen
  • MagSafe-oplader

Phone 12 prijzen en release

De vanaf-prijs van de mini is 699 dollar – we vermelden de Nederlandse prijzen zo snel mogelijk. Prijzig is dat wel, want vorig jaar had het 6,1-inch instapmodel deze prijs. Je moet overigens nog wel even geduld hebben als je hem wilt kopen: 6 november gaat hij in de voorverkoop, een week later ligt hij dan ook echt in de winkels. Hij is dan verkrijgbaar bij Apple maar ook bij shops als Coolblue en Bol.com.

Conclusie

Eindelijk een iPhone die weer in je handpalm past én het moderne design zonder thuisknop heeft! Het instapmodel van de laatste jaren was met 6,1-inch toch wel echt heel groot. Wilde je een 5,8-inch scherm, dan moest je weer voor een duurder Pro-model kiezen. Deze is klein, maar erg fijn, met alle functies die ook zijn grotere broer heeft.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar