Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPhone 12-batterij loopt soms razendsnel leeg

Auteur: Laura Grootaarts
7 reacties
iPhone 12


Lees verder na de advertentie

Als je een nieuwe iPhone hebt, dan wil je natuurlijk het gevoel hebben dat je accu het nu veel langer volhoudt dan die van je vorige telefoon. Heb je onlangs een iPhone 12 aangeschaft? Dan kan dat behoorlijk tegenvallen.

iPhone 12

iPhone 12 batterij loopt snel leeg

De iPhone 12-batterij loopt in sommige gevallen bijzonder snel leeg. Het gaat dan met name om de iPhone 12 mini en de iPhone 12 Pro, zo blijkt uit klachten op onder meer Twitter, de Apple Support Communities en Reddit. En dat is niet omdat mensen druk zijn met het uitproberen van de nieuwe functies, of omdat op de achtergrond nog allerlei gegevens op de juiste plek gezet worden.

De batterij loopt ook leeg als de telefoon helemaal niet gebruikt wordt. 4 tot 15 procent batterijverlies per uur terwijl de iPhone in stand-by staat, is geen uitzondering. En ook ’s nachts kan het hard gaan. Veel gebruikers melden dat de batterij dan zomaar 20 tot 30 procent terugloopt. Maar er zijn ook uitschieters: 50 procent voor de iPhone 12 Pro. Of een iPhone 12 mini die tegen de ochtend compleet leeg is.


kooptip

In de onderstaande grafiek zie je hoe snel het batterijniveau van de iPhone 12 Pro keldert in vergelijking met dat van de de iPhone 11 Pro. De bovenste grafiek geeft het verloop van de iPhone 12 Pro weer, de onderste die van de iPhone 11 Pro. Beide toestellen staan op stand-by.

iphone 12 batterijniveau

Wat is er aan de hand?

De iPhone 12 -modellen hebben (op de iPhone 12 Pro Max na) een lagere batterij-capaciteit dan de iPhone 11 van vorig jaar, maar de verschillen zouden niet zó dramatisch moeten zijn. Op dit moment is ook nog volstrekt onduidelijk of het probleem wordt veroorzaakt door de hardware of door de software. Apple heeft nog geen verklaring gegeven.

Heb je zelf een iPhone 12 en wil je weten of ook jouw toestel ook een accuprobleem heeft? Laad hem dan één nachtje niet op, en check de volgende ochtend wat het verloop is geweest. De bovenstaande grafiek vind je via ‘Instellingen>Batterij’.

Bron: 9to5Mac