Terug naar iPhone 12-batterij loopt soms razendsnel leeg
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPhone 12-batterij loopt soms razendsnel leeg

Door Laura Grootaarts4 december 2020 09:422 min. leestijd7

Als je een nieuwe iPhone hebt, dan wil je natuurlijk het gevoel hebben dat je accu het nu veel langer volhoudt dan die van je vorige telefoon. Heb je onlangs een iPhone 12 aangeschaft? Dan kan dat behoorlijk tegenvallen.

iPhone 12

iPhone 12 batterij loopt snel leeg

De iPhone 12-batterij loopt in sommige gevallen bijzonder snel leeg. Het gaat dan met name om de iPhone 12 mini en de iPhone 12 Pro, zo blijkt uit klachten op onder meer Twitter, de Apple Support Communities en Reddit. En dat is niet omdat mensen druk zijn met het uitproberen van de nieuwe functies, of omdat op de achtergrond nog allerlei gegevens op de juiste plek gezet worden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De batterij loopt ook leeg als de telefoon helemaal niet gebruikt wordt. 4 tot 15 procent batterijverlies per uur terwijl de iPhone in stand-by staat, is geen uitzondering. En ook ’s nachts kan het hard gaan. Veel gebruikers melden dat de batterij dan zomaar 20 tot 30 procent terugloopt. Maar er zijn ook uitschieters: 50 procent voor de iPhone 12 Pro. Of een iPhone 12 mini die tegen de ochtend compleet leeg is.

In de onderstaande grafiek zie je hoe snel het batterijniveau van de iPhone 12 Pro keldert in vergelijking met dat van de de iPhone 11 Pro. De bovenste grafiek geeft het verloop van de iPhone 12 Pro weer, de onderste die van de iPhone 11 Pro. Beide toestellen staan op stand-by.

iphone 12 batterijniveau

Wat is er aan de hand?

De iPhone 12 -modellen hebben (op de iPhone 12 Pro Max na) een lagere batterij-capaciteit dan de iPhone 11 van vorig jaar, maar de verschillen zouden niet zó dramatisch moeten zijn. Op dit moment is ook nog volstrekt onduidelijk of het probleem wordt veroorzaakt door de hardware of door de software. Apple heeft nog geen verklaring gegeven.

Heb je zelf een iPhone 12 en wil je weten of ook jouw toestel ook een accuprobleem heeft? Laad hem dan één nachtje niet op, en check de volgende ochtend wat het verloop is geweest. De bovenstaande grafiek vind je via ‘Instellingen>Batterij’.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

7
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
F van der Geest
Lezer
F van der Geest

Yep, idem. Dus mijn iPhone 12 (de ‘gewone’) maar eens getest: Geen apps open, wifi uit, geen push, opgeladen tot 100% en om 00.00 van de lader gehaald. Volgende ochtend om 09.00 nog maar 78%! Mijn één jaar oude iPhone 11 idem gestest: 93% dezelfde ochtend.
Toen de 14.3 beta maar eens geinstalleerd. Nog slechter resultaat!
Hier is iets goed mis!

Koen cremers
Lezer
Koen cremers

Hier heb ik ook last van, volle batterij en na zo’n 12 uur nog maar 20%.

Bert Eeken
Lezer
Bert Eeken

Schakel je je telefoon als je slaapt ook in de vliegtuigstand (geen zoek en verbindingsactiviteit naar zendmasten)?
Bert

Tim
Lezer
Tim

Hier hetzelfde, deze nacht om 2 u uit de lader. Om 6u wakker en nog 70 % …

Koen cremers
Lezer
Koen cremers

Ik heb dat probleem ook, mijn telefoon gaat met volle batterij maar zo’n 12 uur mee.

Hans Lathouwers
Lezer
Hans Lathouwers

Hier zelfde probleem. Om 12 uur opgeladen tot 100%. Nu om 6 uur 68%. Niet gebruikt. Bij normaal gebruik kan ik er geen dag mee doen. Er is iets goed mis. Maar wat te doen nu? Wachten tot Apple met oplossingen komt of…?

Denise
Lezer
Denise

Heb je dit nog op weten te lossen?