Terug naar Kun je straks de AirPods opladen met de iPhone 12?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Kun je straks de AirPods opladen met de iPhone 12?

Door Koen van Ekeren28 oktober 2020 09:532 min. leestijd0

De nieuwe iPhone 12-modellen lijken te beschikken over een verborgen functie waarmee je kleine accessoires draadloos oplaadt. De functie is nu nog inactief, maar in de toekomt laad je er mogelijk de nieuwste AirPods mee op.

iPhone 12 tweezijdig oplade

iPhone 12 AirPods opladen

Dit suggereert aan aanvraag die Apple bij de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) heeft ingediend. In de aanvraag staat dat de iPhone-modellen van 2020 (de iPhone 12 dus) werken met een nieuwe oplaadfunctie die accessoires draadloos kunnen opladen. Dit zou gebeuren met een frequentie van 360 kHz.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dit is opmerkelijk, want Apple heeft nog niets over deze toffe functie losgelaten. Er zijn nu overigens nog geen accessoires die ermee werken. ‘Het enige accessoire dat momenteel door iPhones kan worden opgeladen, is een toekomstig Apple-accessoire’, zo valt te lezen in het document.

Apple-insider Mark Gurman speculeert dat het om nieuwe AirPods met MagSafe-ondersteuning kan gaan. Dat zou betekenen dat je de case met AirPods straks aan de achterkant van de iPhone 12 vastklikt, waarna hij draadloos wordt opgeladen. De nieuwe AirPods (derde generatie) en AirPods Pro (tweede generatie) worden in 2021 verwacht.

Als het tweezijdig draadloos opladen bij de iPhone 12 alleen werkt met de nog niet aangekondigde AirPods, dan verklaart dit ook meteen waarom Apple hier nog niets over heeft gezegd.

Tweezijdig draadloos opladen

Bij de iPhone 11-serie had Apple overigens al plannen om de telefoons geschikt te maken voor tweezijdig draadloos opladen. In de Pro-modellen werden al onderdelen gevonden voor zo’n oplaadsysteem, maar het was nog niet af. Apple zou ermee gestopt zijn omdat het opladen niet efficiënt genoeg ging.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar