Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws AirPods

‘Apple heeft nieuw ontworpen AirPods in ontwikkeling’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
AirPods 3 release


Lees verder na de advertentie

Apple lanceerde dit jaar veel, maar geen nieuwe AirPods. Die hoeven we ook niet meer in 2020 te verwachten, meldt Bloomberg. Maar er is ook goed nieuws: voor 2021 heeft Apple naar verluidt een derde generatie AirPods in de maak, die een nieuw ontwerp heeft. Ook komt er een nieuwe versie van de AirPods Pro.

AirPods 3 en AirPods Pro 2

De AirPods werd voor het eerst uitgebracht in december 2016 en is nog steeds enorm populair. Sinds vorig jaar heeft Apple er twee versies van: de ‘gewone’ AirPods (€ 145) en de AirPods Pro (€ 239).

Volgens de bronnen van de betrouwbare Apple-insider Mark Gurman worden ze in 2021 allebei vernieuwd. Er komen instap-AirPods van de derde generatie en Apple zou ook werken aan een tweede versie van de AirPods Pro-oordopjes.

Nieuw ontwerp

Het ontwerp van de goedkoopste AirPods zou vergelijkbaar zijn met de huidige AirPods Pro. Daarmee lijken de oortjes niet langer op het opzetstuk van een elektrische tandenborstel, maar hebben ze een kortere steel en verwisselbare oorkussentjes. Verder zou de accuduur erop vooruitgaan. Geavanceerde AirPods Pro-functies komen er niet. Ruisonderdrukking en de transparantiemodus hoef je dus niet te verwachten.


kooptip

Ook het design van de Pro-AirPods wordt mogelijk anders. Apple zou de oortjes nog compacter willen maken door de steel die uit de onderkant steekt te elimineren. Het ontwerp dat op dit moment wordt getest, heeft een meer afgeronde vorm – vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Buds en Google Pixel Buds.

Toch is het nieuwe AirPods Pro-ontwerp nog geen zekerheid. Apple zou moeite hebben om de bestaande functies – zoals ruisonderdrukking – te integreren in een kleinere behuizing. Gurman sluit een minder ambitieus ontwerp hierdoor niet uit.

Release

Apple hoopt de goedkope AirPods in de eerste helft van 2021 te lanceren. Voor de Pro-variant noemt Bloomberg geen mogelijke releasedatum, maar de herfst van 2021 lijkt ons het meest waarschijnlijk. De eerste AirPods Pro werd gelanceerd op 30 oktober 2019. De tweede generatie AirPods verscheen in maart 2019.

Verder meldt Bloomberg dat Apple nog steeds van plan is om een over-ear hoofdtelefoon uit te brengen. Het apparaat had eigenlijk al weken geleden in productie moeten gaan, maar is vertraagd. Er zouden problemen zijn met de hoofdband die bij sommige tests als te krap werd beschouwd.