Terug naar ‘Apple heeft nieuw ontworpen AirPods in ontwikkeling’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple heeft nieuw ontworpen AirPods in ontwikkeling’

Door Koen van Ekeren26 oktober 2020 13:152 min. leestijd0

Apple lanceerde dit jaar veel, maar geen nieuwe AirPods. Die hoeven we ook niet meer in 2020 te verwachten, meldt Bloomberg. Maar er is ook goed nieuws: voor 2021 heeft Apple naar verluidt een derde generatie AirPods in de maak, die een nieuw ontwerp heeft. Ook komt er een nieuwe versie van de AirPods Pro.

AirPods pro noise cancelling

AirPods 3 en AirPods Pro 2

De AirPods werd voor het eerst uitgebracht in december 2016 en is nog steeds enorm populair. Sinds vorig jaar heeft Apple er twee versies van: de ‘gewone’ AirPods (€ 145) en de AirPods Pro (€ 239).

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volgens de bronnen van de betrouwbare Apple-insider Mark Gurman worden ze in 2021 allebei vernieuwd. Er komen instap-AirPods van de derde generatie en Apple zou ook werken aan een tweede versie van de AirPods Pro-oordopjes.

Nieuw ontwerp

Het ontwerp van de goedkoopste AirPods zou vergelijkbaar zijn met de huidige AirPods Pro. Daarmee lijken de oortjes niet langer op het opzetstuk van een elektrische tandenborstel, maar hebben ze een kortere steel en verwisselbare oorkussentjes. Verder zou de accuduur erop vooruitgaan. Geavanceerde AirPods Pro-functies komen er niet. Ruisonderdrukking en de transparantiemodus hoef je dus niet te verwachten.

Ook het design van de Pro-AirPods wordt mogelijk anders. Apple zou de oortjes nog compacter willen maken door de steel die uit de onderkant steekt te elimineren. Het ontwerp dat op dit moment wordt getest, heeft een meer afgeronde vorm – vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Buds en Google Pixel Buds.

Toch is het nieuwe AirPods Pro-ontwerp nog geen zekerheid. Apple zou moeite hebben om de bestaande functies – zoals ruisonderdrukking – te integreren in een kleinere behuizing. Gurman sluit een minder ambitieus ontwerp hierdoor niet uit.

Release

Apple hoopt de goedkope AirPods in de eerste helft van 2021 te lanceren. Voor de Pro-variant noemt Bloomberg geen mogelijke releasedatum, maar de herfst van 2021 lijkt ons het meest waarschijnlijk. De eerste AirPods Pro werd gelanceerd op 30 oktober 2019. De tweede generatie AirPods verscheen in maart 2019.

Verder meldt Bloomberg dat Apple nog steeds van plan is om een over-ear hoofdtelefoon uit te brengen. Het apparaat had eigenlijk al weken geleden in productie moeten gaan, maar is vertraagd. Er zouden problemen zijn met de hoofdband die bij sommige tests als te krap werd beschouwd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar