Terug naar Apple ontwerpt zelf 5G-antenne voor iPhone 12 (en dit is waarom)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple ontwerpt zelf 5G-antenne voor iPhone 12 (en dit is waarom)

Door Laura Grootaarts17 februari 2020 11:042 min. leestijd0

Apple zou bezig zijn met het ontwikkelen van een 5G-antenne voor de iPhone 12. Het bedrijf was niet gelukkig met de versie die Qualcomm ontworpen had.

Antenne Qualcomm te dik voor iPhone 12

Apple zou het voorgestelde ontwerp van Qualcomm hebben afgekeurd omdat het te dik is. Het past niet de slanke en industriële behuizing die het bedrijf voor ogen heeft voor de nieuwe iPhone, aldus Fast Company. Qualcomm zou nog wél de 5G modem-chip leveren voor de nieuwe iPhone. Apple en Qualcomm hebben in het verleden vaak geschillen uitgevochten voor de rechter vanwege wederzijdes patentschendingen, dus ook dat zou een extra reden kunnen zijn om het ontwerp binnenshuis te willen houden.

iPhone 12 geruchten

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple heeft overigens wel een back-upplan. Naast een iPhone 12 met een eigen antenne, werken ze op dit moment toch ook nog aan een toestel met de ‘te dikke’ Qualcomm-antenne. Mocht de eigen iPhone 12-5G antenne niet slagen, dan is dat het alternatief: dat betekent dan wel dat de aanstaande iPhone een fractie dikker wordt dan Apple eigenlijk wil.

‘Antennagate’

De voortekenen zijn niet al te gunstig: 5G-antennes zijn lastiger te maken omdat ze signalen van een hogere frequentie verzenden en ontvangen. Dat betekent dat er minder ruimte is voor fouten. Volgens insiders heeft een recent antenne-ontwerp van Apple twee keer meer vermogen nodig voor dezelfde hoeveelheid radiosignaal. Apple’s reputatie voor wat betreft het ontwerpen van eigen antennes, is niet al te denderend. Misschien herinner je je antennagate nog. Daarbij had de iPhone 4 geen signaal als je hem op een bepaalde manier vasthield. Apple leverde toen zelfs gratis hoesjes die het euvel verhielpen. Gebruikers ontvingen bovendien een schadevergoeding van 15 dollar.

5G iPhone

De iPhone 12 die dit jaar uit moet komen, zou voor het eerst ondersteuning voor 5G hebben. 5G is een stuk sneller dan 4G en heeft een veel grotere capaciteit. Daarom kunnen er veel meer apparaten op worden aangesloten: met het oog op zelfrijdende auto’s en het alsmaar toenemende aantal slimme apparaten is dat geen overbodige luxe. Het is overigens nog niet duidelijk of de 5G iPhone 12 ook naar Nederland komt: Apple-analist Ming-Chi Kunt denkt dat 5G-ondersteuning alleen is weggelegd voor de VS, Canada, Japan, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk. Hier krijgen we vooralsnog waarschijnlijk een 4G-versie.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: Fast Company.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar