Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Kun jij jouw iPad nog updaten naar iPadOS 18 dit jaar?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Pro in twee formaten

Later dit jaar verschijnt iPadOS 18 met allerlei nieuwe functies. Maar is jouw iPad nog geschikt hiervoor? Sommige iPads kun je niet meer updaten, en inmiddels wordt duidelijk welke modellen dit jaar buiten de boot vallen en geen iPadOS 18-ondersteuning hebben.

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom iPadOS 18? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

En het doek valt voor …

Dit jaar zijn er drie iPad-modellen die je niet meer kunt updaten, zo beweert 9to5Mac. Deze blijven dus steken op iOS 17. Het gaat om de volgende iPads:

kooptip

  • iPad 2018 (6e generatie)
  • iPad Pro 12,9-inch 2017 (2e generatie)
  • iPad Pro 10.5-inch 2017

iPadOS 18 ondersteuning voor de volgende iPads

Maar het bericht betekent natuurlijk ook goed nieuws, want er zijn heel wat iPads die je dit jaar nog wel kunt updaten naar de nieuwste versie van iPadOS. We vatten het even voor je samen:

  • iPad Pro: 2018 en nieuwer
  • iPad Air: 2019 en nieuwer
  • iPad mini: 2019 en nieuwer
  • iPad: 2019 en nieuwer

Toch houden we nog een slag om de arm, want er zit een kleine inconsistentie in deze lijst. De iPad Pro’s uit 2017 die geen iPadOS 18 ondersteuning krijgen, zijn uitgerust met een A10X Fusion-chip. De ‘gewone’ iPad uit 2019 heeft een soortgelijke A10 Fusion-chip en krijgt volgens geruchten dan weer wél een update – dat klinkt onlogisch.

iPadOS 18 onthulling

Apple onthult de nieuwe besturingssystemen, waaronder iPadOS 18, altijd tijdens de WWDC. Dit is Apple’s conferentie voor ontwikkelaars in juni, die dit jaar start op maandag 10 juni. Gedurende de zomer wordt de nieuwe software getest, en in september kan iedereen met een geschikte iPad de update downloaden. De update valt samen met die van iOS 18 voor de iPhone. Voor iPhone-gebruikers is er overigens goed nieuws: alle iPhones die geschikt zijn voor iOS 17, krijgen naar verluidt ook iOS 18 ondersteuning.