Terug naar iPad krijgt smallere schermranden, net als de iPhone 15 Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iPad krijgt smallere schermranden, net als de iPhone 15 Pro

Door Annemiek Lourensen1 augustus 2023 11:312 min. leestijd0

Na de iPhone krijgt ook de iPad smallere schermranden. De Amerikaanse Apple-leaker Mark Gurman onthulde dit afgelopen weekend in zijn nieuwsbrief, waarin hij schrijft dat Apple hiervoor dezelfde techniek gebruikt als voor de iPhone 15 Pro.

iPad smallere schermranden

Van Apple Watch naar iPhone

Om de schermranden van de iPhone te verkleinen, gebruikt Apple een speciale techniek. Het gaat om ‘LIPO’, kort voor low-injection pressure over-molding. Hiermee wordt het scherm groter terwijl het formaat hetzelfde blijft – alleen de schermranden worden dus smaller.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Apple gebruikte de LIPO-techniek al voor de Apple Watch Series 7 in 2021, maar dit jaar is ook de iPhone 15 Pro (Max) aan de beurt. Naar verluidt worden de schermranden van dit toestel nog slechts 1,5 mm breed – en daarmee krijgt deze iPhone de dunste schermranden van alle smartphones die momenteel worden verkocht. Ter vergelijking: de schermranden van de meest recente iPhones zijn 2,2 mm dik. Met zo’n relatief flinke afname wordt het dus echt een droom-iPhone.

Smallere schermranden iPad

Na de iPhone is dus ook de iPad aan de beurt, aldus Gurman. Wat dat betreft volgt Apple hetzelfde patroon als met de OLED-techniek. De Apple Watch was het eerste product dat hiermee werd uitgerust, daarna kwam de iPhone en verwachting is dat de iPad volgend jaar aan de beurt is.

Overigens blijft het nog onduidelijk wanneer de iPad smallere schermranden krijgt. Gurman spreekt vooralsnog alleen van ‘uiteindelijk’ – een erg breed begrip uiteraard. Wij verwachten de schermranden volgend jaar nog niet te zien, gezien het dan eerst tijd wordt voor OLED. En om welk model het überhaupt gaat? Dat blijft ook een mysterie. Maar gezien bij de iPhone eerst de Pro-modellen aan de beurt zijn, gokken we dat voor de iPad hetzelfde geldt.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de iPad? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar