Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘iPad Pro 2024 wordt grootste update in jaren’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iPad Pro 2024 update


Lees verder na de advertentie

De iPad Pro is de meest geavanceerde tablet in Apple’s assortiment, en volgend jaar verschijnt er weer een nieuwe versie. En hoe: naar verluidt krijgt deze iPad Pro 2024 een flinke update.

iPad Pro 2024 update

Apple-analist Mark Gurman schrijft in zijn nieuwsbrief dat de iPad Pro volgend jaar ‘fundamentele veranderingen’ doormaakt. Volgens hem wordt de iPad Pro 2024 zelfs dusdanig vernieuwend, dat het ‘de eerste grote update voor het product sinds 2018’ wordt. Mogelijk hoopt Apple hiermee de teleurstellende verkoopcijfers van de iPad een boost te geven. Maar wat wordt er zo nieuw aan?

Voornamelijk het scherm wordt indrukwekkend. Zo wordt de iPad eindelijk uitgerust met oled, en gaan de schermformaten ook ietwat omhoog: straks kun je kiezen tussen 11- en 13-inch in plaats van het huidige 11- en 12,9-inch. Bovendien wordt de iPad Pro 2024 uitgerust met een M3-chip, aldus Gurman. Dit wordt Apple’s meest geavanceerde processor, en komt later dit jaar naar de eerste Apple-producten.


kooptip

Gurman schrijft ook over een flinke update voor het Magic Keyboard, het toetsenbord van deze iPad. Volgens hem krijgt het een groter trackpad – en dat is een opluchting. Er is namelijk veel kritiek op het trackpad van het huidige model, dat veel te klein zou zijn. En met zo’n groter trackpad kan de iPad het steeds beter opnemen tegen een reguliere laptop.

iPad Pro 2024 release

De nieuwe iPad Pro en het bijbehorende Magic Keyboard verschijnen pas in 2024. Volgens Gurman in de lente, of mogelijk het begin van de zomer. Voor die tijd komen er mogelijk wel wat andere nieuwe iPads uit, maar deze krijgen slechts kleine updates.

Apple in 2023

De producten in 2024 laten nog even op zich wachten, maar ook voor de rest van 2023 heeft Apple nog veel in petto. De iPhone 15 bijvoorbeeld! Apple kondigt hun volgende smartphone in september aan, tijdens een uitgebreid Apple-event. Maar dat niet alleen: we verwachten ook de Apple Watch Series 9, wat nieuwe Macs en meer te zien.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over nieuwe producten? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors