Terug naar ‘iPad Pro 2024 wordt grootste update in jaren’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPad Pro 2024 wordt grootste update in jaren’

Door Annemiek Lourensen28 augustus 2023 09:302 min. leestijd0

De iPad Pro is de meest geavanceerde tablet in Apple’s assortiment, en volgend jaar verschijnt er weer een nieuwe versie. En hoe: naar verluidt krijgt deze iPad Pro 2024 een flinke update.

iPad Pro 2024 update

iPad Pro 2024 update

Apple-analist Mark Gurman schrijft in zijn nieuwsbrief dat de iPad Pro volgend jaar ‘fundamentele veranderingen’ doormaakt. Volgens hem wordt de iPad Pro 2024 zelfs dusdanig vernieuwend, dat het ‘de eerste grote update voor het product sinds 2018′ wordt. Mogelijk hoopt Apple hiermee de teleurstellende verkoopcijfers van de iPad een boost te geven. Maar wat wordt er zo nieuw aan?

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Voornamelijk het scherm wordt indrukwekkend. Zo wordt de iPad eindelijk uitgerust met oled, en gaan de schermformaten ook ietwat omhoog: straks kun je kiezen tussen 11- en 13-inch in plaats van het huidige 11- en 12,9-inch. Bovendien wordt de iPad Pro 2024 uitgerust met een M3-chip, aldus Gurman. Dit wordt Apple’s meest geavanceerde processor, en komt later dit jaar naar de eerste Apple-producten.

Gurman schrijft ook over een flinke update voor het Magic Keyboard, het toetsenbord van deze iPad. Volgens hem krijgt het een groter trackpad – en dat is een opluchting. Er is namelijk veel kritiek op het trackpad van het huidige model, dat veel te klein zou zijn. En met zo’n groter trackpad kan de iPad het steeds beter opnemen tegen een reguliere laptop.

iPad Pro 2024 release

De nieuwe iPad Pro en het bijbehorende Magic Keyboard verschijnen pas in 2024. Volgens Gurman in de lente, of mogelijk het begin van de zomer. Voor die tijd komen er mogelijk wel wat andere nieuwe iPads uit, maar deze krijgen slechts kleine updates.

Apple in 2023

De producten in 2024 laten nog even op zich wachten, maar ook voor de rest van 2023 heeft Apple nog veel in petto. De iPhone 15 bijvoorbeeld! Apple kondigt hun volgende smartphone in september aan, tijdens een uitgebreid Apple-event. Maar dat niet alleen: we verwachten ook de Apple Watch Series 9, wat nieuwe Macs en meer te zien.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over nieuwe producten? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar