Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iPad Pro met mini-led verschijnt al heel snel’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad Pro 2021 met mini-led


Lees verder na de advertentie

In 2021 gaat Apple met diverse producten overstappen op een nieuw soort scherm: mini-led. En eentje moet de eerste zijn: alle pijlen wijzen in de richting van de 12,9-inch iPad Pro 2021. Deze zou al begin volgend jaar moeten verschijnen.

iPad Pro 2021 met mini-led

Dat de grootste versie van de iPad Pro 2021 de primeur krijgt, wordt al langer geroepen. Maar er zijn steeds meer insiders die hiervan overtuigd zijn, en de geruchten worden ook steeds gedetailleerder. Zo beweert DigiTimes dat Apple de productielijnen hiervoor opnieuw aan het inrichten is. Er is bij diverse bedrijven flink geïnvesteerd in de uitbreiding van de productiecapaciteit.

De voordelen van mini-led

De huidige iPad Pro heeft een lcd-scherm (Apple noemt het heel chic een ‘Liquid Retina-display’). Het mini-ledscherm heeft een aantal voordelen ten opzichte van zo’n lcd-scherm. Het zwart oogt donkerder, de lichte kleuren feller. De kleuren zijn intenser en het contrast is duidelijker.

Dat klinkt je misschien bekend in de oren, want het zijn de voordelen die de oled-schermen van de iPhones en de Apple Watch ook hebben. Mini-ledschermen zijn dan wel weer iets minder goed dan oled, maar vormen een uitstekend alternatief. Mini-led heeft bovendien andere voordelen: minder kans op inbranding, een betere helderheid en de panelen zijn een heel stuk goedkoper. Ook zijn mini-ledschermen erg dun.

iPad Pro 2021


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De iPad Pro 2021 zou dus de primeur hebben. Doorgaans verschijnen nieuwe iPad Pro-modellen ergens in de lente, maar DigiTimes denkt dat het dit keer vroeger in het kwartaal gaat gebeuren. Verderop in 2021 komen ook andere Apple-producten aan de beurt. Waarschijnlijk krijgen ook de nieuwe reguliere iPad en de iPad mini een mini-ledscherm, en volgen ook de MacBook Pro en de iMac Pro. Voor de Mac-modellen geldt dat ze misschien een heel ander design krijgen.

Wil je op de hoogte blijven? Vergeet dan niet om je in te schrijven voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Bron: via MacRumors