Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
nieuws iPhone 6 iPhone 6 Plus

Bendgate: Apple wist vooraf dat iPhone 6 (Plus) te buigzaam was

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
bendgate iPhone 5 (Plus)


Lees verder na de advertentie

Herinner je je ‘bendgate’ nog? In 2014 bleken de iPhone 6 en de 6 Plus wel héél erg snel krom te trekken. Uit nu opgedoken documenten blijkt dat Apple vooraf al wist dat de iPhone wat zwakker was dan gewoonlijk.

iPhone 6 (Plus) buigzamer dan zijn voorganger

In 2016 werd Apple voor de rechter gesleept vanwege de kwetsbaarheid van de iPhone 6 (Plus). Bij de rechtszaak zijn nu papieren boven komen drijven die uitwijzen dat Apple vooraf al op de hoogte was van de kwetsbaarheid, zo meldt Motherboard. De papieren zijn niet openbaar gemaakt, maar een rechter heeft er delen uit geciteerd.

Uit tests die Apple zelf voor release al losliet op de toestellen, bleek dat ze een stuk minder sterk waren dan hun directe voorganger. De iPhone 6 had 3,3 keer meer kans om verbogen te raken dan de iPhone 5s. De iPhone 6 Plus bleek nog gevoeliger, hierbij was de kans op buigen maar liefst 7,2 keer zo groot. Apple hield overigens al die tijd vol dat er geen problemen waren met de iPhone 6 en wil ook nu nog niet reageren.

Bendgate en Touch Disease


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De iPhone 6 (Plus) was de eerste echt grote iPhone die Apple maakte en al vrij snel na release bleek dat er problemen mee waren. Bij normaal gebruik trokken de toestellen al krom: het kon al gebeuren als je je iPhone in je broekzak droeg. Al snel verschenen er YouTube-video’s met grapjassen die de iPhones met hun blote handen bogen: bendgate was geboren. Dat iPhones zo gemakkelijk verbogen konden worden, zorgde nog voor een ander probleem, Touch Disease. Bij iPhones die hierdoor geplaagd werden, verscheen bovenaan in het scherm een grijze flikkerende balk. Het scherm reageerde bovendien niet meer goed op aanrakingen.