Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iPad ontploft in Apple Store in Amsterdam; drie medewerkers onwel

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad ontploft


Lees verder na de advertentie

In de Apple Store in Amsterdam ‘ontplofte’ zondag een iPad, waarna drie medewerkers last kregen van de luchtwegen. De brandweer vermoedt dat de klachten het gevolg zijn van een lekkende batterij.

iPad ontploft in Apple Store

Direct na het incident legden medewerkers de iPad in een bak met zand. Omdat er bij de iPad geen rookontwikkeling te zien was, leek dit voldoende. Toch kregen drie medewerkers later last van ademhalingsproblemen; zij werden ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel.

Volgens een tweet van Brandweer Amsterdam-Amstelland ontstonden de ademhalingsproblemen door een ‘lekkende accupack’. Zij besloten de Apple Store te ontruimen, waarna de winkel aan het Leidseplein door de brandweer werd gelucht.

Het is niet duidelijk hoe de iPad zomaar kon ontploffen. De kans dat het jouw iPad overkomt, is overigens zeer klein. Miljoenen toestellen zijn er in de omloop, maar zelden doet een soortgelijk incident zich voor. Toch haalt een ontplofte iPhone of iPad wel eens het nieuws. In april explodeerde bijvoorbeeld de iPhone X van Ron Barten uit Mariahout. Zijn iPhone zat in zijn jaszak en vatte vlam.


kooptip