Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Nieuwe iPad mini verschijnt in 2021, maar later dan verwacht

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad mini 2021


Lees verder na de advertentie

Tijdens het Apple-event van april was hij de grote afwezige: de iPad mini. Nu meldt de gerenommeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo dat de lancering van Apple’s kleinste tablet is uitgesteld. De iPad mini 2021 release is naar verwachting in de tweede helft van 2021.

iPad mini 2021 release

In april onthulde Apple de nieuwe iPad Pro 2021. Veel Apple-insiders hadden ook een iPad mini en ‘gewone’ iPad verwacht, maar alleen de professionele tablet werd vernieuwd. Die kreeg een nieuw mini-led scherm, 5G-ondersteuning en M1-processor.

Nu lijkt het erop dat de nieuwe iPad mini – voor het laatst bijgewerkt in februari 2019 – vanwege productieproblemen pas in de tweede helft van 2021 verschijnt.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Naar verwachting heeft de iPad mini 2021 een groter scherm van 8,4 inch. Bij de iPad mini 2019 is dat 7,9 inch. De extra schermruimte wordt gecreëerd door de randen om het scherm smaller te maken, dus de iPad mini blijft even compact. Verder lijkt er weinig te veranderen aan de mini. De thuisknop met Touch ID blijft behouden – en ook de Lightning-poort is er nog steeds.

iPad 2021

Bijna ieder jaar lanceert Apple een nieuwe versie van de ‘gewone’ iPad. Dit jaar hebben we nog nauwelijks geruchten over Apple’s goedkoopste iPad gehoord. Ook Kuo waagt nu zich niet aan een voorspelling, dus het is nog afwachten of de negende generatie iPad dit jaar verschijnt.

Mocht de iPad 2021 er komen, dan verwachten we dat Apple de tablet samen met de iPad mini lanceert. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!