Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iPad mini 2021: moderne looks én minder mini

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties


Lees verder na de advertentie

De iPad mini is weer helemaal bij de tijd. Vanavond verraste Apple met de aankondiging van een nieuw ontworpen iPad mini 2021. Met een randloos ontwerp zonder thuisknop heeft hij de looks van de iPad Pro en iPad Air. En ondanks dat het scherm groter is geworden (8,3 inch) is hij even handzaam als voorheen.

iPad mini 2021

De iPad mini 2021 is een soort iPad Air in het klein. De thuisknop is dus verdwenen, maar Touch ID blijft. De vingerafdrukscanner is geïntegreerd in de aan/uit-knop. Face ID is niet aanwezig; ontgrendelen en betalen met Apple Pay doe je dus nog steeds met Touch ID.

Het scherm van Apple’s kleinste tablet is groter geworden. Die meet nu 8,3 inch, bij de vorige generatie was dat 7,9 inch. Toch is de iPad mini even compact als zijn voorganger. Door het ontbreken van de thuisknop en de smallere randen, ontstaat er ruimte voor een groter scherm.

Krachtigere chip en usb-c

Niet alleen de looks zijn bij de tijd; dat geldt ook voor het binnenwerk. Daar bevindt zich de A15 Bionic-processor die 40 procent sneller is dan bij de iPad mini van de vorige generatie. Die had een A12 Bionic-chip.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

De iPad mini neemt niet alleen afscheid van de thuisknop; ook de Lightning-aansluiting is verdwenen. Daarvoor komt usb-c in de plaats. De aansluiting maakt het mogelijk om meer randapparatuur aan te sluiten, zoals een monitor of camera. Ook is data-overdracht tien keer sneller dan voorheen.

Camera iPad mini 2021

Apple heeft zowel de voorste als achterste camera van de iPad mini 2021 een flinke upgrade gegeven. Aan de achterkant zit een 12-megapixelcamera. De vorige iPad mini moest het nog doen met een 8 megapixelsensor. Met de camera schiet je niet alleen betere foto’s; je kunt nu ook video’s opnemen in 4K.

De selfiecamera ondergaat al helemaal een metamorfose: van een 1,2 naar een 12 -megapixelcamera. De camera heeft ook een nieuwe Center Stage-functie voor bij het videobellen. Beweeg je, dan zorgt de software dat je in het midden te zien blijft. Verder heeft Apple nieuwe Smart Folio Covers uitgebracht voor de iPad mini. Ook ondersteunt de kleine tablet de tweede generatie Apple Pencil, die je magnetisch kan opladen aan de zijkant van de iPad mini. Hierdoor zijn de volumeknoppen naar de bovenzijde verplaatst.

Prijs en beschikbaarheid

De startprijs van de iPad mini is € 559. Standaard heb je 64 GB opslagruimte, dit kun je uitbreiden naar 256 GB.  Ook kun je kiezen voor een versie met cellular (5G). Vandaag kun je de iPad mini 2021 al pre-orderen; 24 september heb je hem dan in huis.

  • Prijs iPad mini 2021 (64 GB): € 559
  • Prijs iPad mini 2021 (256 GB): € 729
  • Prijs iPad mini 2021 (64 GB, met 5G): € 729
  • Prijs iPad mini 2021 (256 GB, met 5G): € 899