Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iPad mini 2021: gelekte specificaties verklappen verrassing

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPad mini 2021 concept


Lees verder na de advertentie

In navolging van de iPad Pro en iPad Air, krijgt ook de iPad mini dit jaar een randloos ontwerp zonder thuisknop. Dit meldt 9to5Mac op basis van bronnen. Verder zijn de eerste specificaties van de nieuwe iPad mini 2021 gelekt, die eind dit jaar moet verschijnen. Daar zit een aangename verrassing tussen.

iPad mini 2021 specificaties

Als je nu een iPad koopt, kun je de iPad mini beter overslaan. Onder de motorkap zit een verouderde A12 Bionic-chip en de mini heeft een gedateerd uiterlijk. Het scherm is omgeven door flinke randen en ontgrendelen doe je met de vingerafdrukscanner: Touch ID.

Straks is de mini er weer een om mee gezien te worden. Naast de nieuwe looks zou de iPad mini worden aangesterkt door een ongelooflijk krachtige A15-chip, die Apple straks ook naar de iPhone 13-modellen brengt. Dit is verrassend, want daarmee is de iPad mini straks (voor even) krachtiger dan de duurdere iPad Air. Bronnen van 9to5Mac beweren dat Apple ook al werkt aan een snellere A15X-variant, die het bedrijf op een later moment naar andere iPads brengt.

Net als de iPad Pro en iPad Air dat al hebben, krijgt de iPad mini een usb-c-aansluiting. Die maakt het mogelijk om veel meer randapparatuur op de iPad mini aan te sluiten, waaronder externe harde schijven en monitoren. Verder krijgt de iPad mini eveneens een Smart Connector. Deze connector kan zowel data als stroom doorgeven – ideaal om er een toetsenbord op aan te sluiten.

iPad 2021


kooptip

Er is ook nieuws over de instap-iPad. Die zou worden aangedreven door een A13-chip. Dat is een verbetering ten opzichte van de A12 van vorig jaar, maar we zouden het opvallend (en teleurstellend) vinden als Apple niet voor de A14 kiest. Verder zijn er geruchten geweest dat de thuisknop behouden blijft. De iPad zou een ontwerp aannemen dat vergelijkbaar is met de iPad Air 2019.

Mark Gurman van Bloomberg schreef eerder dat de iPad mini later dit jaar verschijnt. Verder ziet het ernaar uit dat de iPad mini door de smallere randen een groter scherm krijgt. Ming-Chi Kuo rekent op een display van 8,5 tot 9 inch. Nu meet het schermdiagonaal 7,9 inch.

Wil je op de hoogte blijven van geruchten over de nieuwste iPads? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac