Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘iPad mini 2021 krijgt eerste ontwerpwijziging in 9 jaar’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iPad mini 2021 concept


Lees verder na de advertentie

De iPad mini is op dit moment een ondergeschoven kindje bij Apple. Er is al ruim twee jaar geen nieuwe versie meer uitgekomen, en bij verschijnen zag de huidige mini er al een tikkeltje gedateerd uit. Maar de iPad mini 2021 (of iPad mini 6) komt eraan en die belooft spectaculair anders te worden, zo meldt Bloomberg-journalist Mark Gurman.

Nieuwe iPad mini 2021 lijkt op iPad Air!

De huidige iPad mini uit 2019 heeft een scherm van 7,9 inch – net zoals álle eerdere mini’s. Sinds de eerste iPad mini uit november 2012 (!) is er eigenlijk amper iets veranderd. Maar daarin komt binnenkort verandering: de nieuwe iPad mini krijgt mogelijk een 8,4-inch display. Blijft de mini dan nog wel mini? Zeker wel! Dat heeft te maken met andere aanpassingen in het ontwerp. Gurman spreekt van ‘het grootste redesign ooit’ van de iPad mini.

De nieuwe mini wordt waarschijnlijk de kleinere versie van de iPad Air 2020. Die heeft geen thuisknop meer – Touch ID (de vingerafdrukscanner) is ingebouwd in de sluimerknop aan de bovenkant van de tablet. De randen zijn stukken smaller, waardoor er dus extra schermruimte is. Het scherm heeft afgeronde hoeken.

Wanneer komt de iPad mini 6 uit?

De iPad mini 6 moet volgens Gurman dit jaar nog verschijnen, waarschijnlijk in het najaar. We verwachten dat hij tegelijkertijd met de nieuwe iPhone 13 en de Apple Watch Series 7 wordt onthuld: dat zal dan medio september zijn.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors