Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Slordige fout van Apple: iPad Air 2024 blijkt tragere chip te hebben

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPad Air 2024

De iPad Air 2024 heeft een tragere chip dan Apple eerst beweerde – en daarmee zijn kopers op het verkeerde been gezet. Dit is er aan de hand.

Lees verder na de advertentie

iPad Air 2024: tragere chip

Het is vrij zeldzaam dat Apple een slordig foutje maakt, maar toch is dat precies wat er deze week is gebeurd. Hoewel de iPad Air 2024 bij zijn introductie en in de weken erna werd geadverteerd met een M2-chip met een 10-core videochip (gpu), blijkt daar nu niks van te kloppen. De iPad heeft namelijk slechts een 9-core gpu – en dat betekent toch zo’n 10% tragere grafische prestaties.

Ontvang het laatste iPad-nieuws direct in je mailbox:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Inmiddels heeft Apple de specificaties aangepast op hun website, maar wie de iPad Air 2024 al heeft gekocht, zal zich toch een beetje bekocht voelen. Gelukkig is het wel zo dat de teksten over de prestaties van de iPad Air (op Apple’s website), zoals dat hij 25% sneller is dan de M1 in de vorige iPad Air, wél kloppen. Het gaat dus vooral om de specificaties op papier.

Wat ging er mis?

Hoe het precies komt dat de PR-afdeling van Apple niet op de hoogte was van het aantal gpu-cores in de iPad Air 2024, is een raadsel. De kans is echter groot dat er last minute een wijziging is doorgevoerd waar niet goed over is gecommuniceerd. Apple heeft zelf niets over de toedracht losgelaten.

Wil je de iPad Air ook met een gpu-core’tje minder een kans geven? Werp dan een blik op onze iPad Air 2024 review, en bekijk waar een iPad Air 2024 kopen het voordeligst is.