Terug naar ‘Nieuwe iPad 2021 wordt dunner en lichter’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuwe iPad 2021 wordt dunner en lichter’

Door Laura Grootaarts7 januari 2021 11:062 min. leestijd1

Ieder jaar brengt Apple een nieuw instap-model iPad uit. In 2021 moet de negende generatie verschijnen. Deze iPad wordt waarschijnlijk een stuk dunner en lichter dan de iPad 2020, zo meldt de Japanse website Mac Otakara.

iPad 2020

iPad 2021 dunner en lichter

Het scherm blijft met 10,2-inch even groot, maar de iPad wordt wel een stuk dunner. Volgens insiders krijgt de iPad 2021 een dikte van 6,3 mm. De huidige iPad is nog 7,5 mm dik. Ook wordt de iPad iets lichter: 460 gram in plaats van 490.

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

De iPad 2021 krijgt verder wel nog het vertrouwde design. Dat wil zeggen: een hoekig scherm met wat bredere randen eromheen en een thuisknop met Touch ID. Ook de Lightning-aansluiting blijft, Apple stapt bij deze reguliere iPad niet over naar usb-c.

Kleine verbeteringen

De gewone iPad heeft de laatste jaren steeds wat kleine verbeteringen ondergaan. Zo kun je sinds een tijdje de Apple Pencil gebruiken op de iPad – dat kan nu dus op alle iPad modellen. Het scherm is wat groter geworden. In 2020 was de verbeterde processor een mooie sprong voorwaarts. In 2021 wordt het dus waarschijnlijk een lichter en dunner design. Maar daar blijft het niet bij.

Het grootste minpunt van de huidige iPad, is het scherm. Dat steekt een beetje schril af bij dat van de andere iPads. Maar in 2021 moet daar volgens Mac Otakara verandering in komen. Ook de reguliere iPad krijgt waarschijnlijke een volledig gelamineerd display, antireflectiecoating, brede kleurweergave en True tone – zaken die tot nu toe allemaal ontbraken op de goedkoopste iPad. Al met al gaat de iPad veel meer lijken op de iPad Air van 2019.

iPad 2021 kopen

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe iPad in de winkels ligt. Volgens geruchten zou het in het voorjaar al zover kunnen zijn. Dat lijkt ons wat snel, want de iPad 8 ligt pas sinds september in de winkel.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Bron: via MacRumors

 

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPad 2021
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Marianne
Lezer
Marianne

Is er al bekend waar en waanneer Ipad 2021 te koop is