Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Het kan dus tóch: iOS 17.2 activeert Animoji op oude apparaten

Auteur: Ward Edema
2 reacties
iOS 17.2 animoji

Apple presenteerde Animoji als exclusieve functie voor apparaten met Face ID, maar dat blijkt in iOS 17.2 toch mee te vallen. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Animoji in iOS 17.2

We gaan terug in de tijd: het jaar is 2017. Apple kondigt eindelijk de langverwachte iPhone X aan, de eerste iPhone met Face ID. Dankzij de nieuwe Face ID-sensoren wordt een nieuwe functie mogelijk: Animoji. Dit zijn emoji’s die bewegen op basis van jouw gezichtsuitdrukkingen. Alle iPhones en iPads zonder Face ID moeten de functie missen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Lang werd gedacht dat Animoji gebruikmaakte van de dieptesensor van Face ID. Maar daar blijkt nu niks van te kloppen, want Apple heeft met iOS 17.2 stiekem Animoji toegevoegd aan álle iPhones en iPads die de update kunnen draaien. Daarmee krijgen de iPhone SE (2020) en iPhone SE (2022) de functie voor het eerst, evenals alle ‘normale’ iPads sinds 2018, de iPad mini en iPad Air uit 2019, de 12,9-inch iPad Pro uit 2017 en de 10,5-inch iPad Pro.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Beetje bedrogen

Natuurlijk is dit goed nieuws voor veel iPhone- en iPad-gebruikers, maar we voelen ons toch een beetje bedrogen. Want Animoji werd in de tijd als een exclusieve iPhone X-functie geïntroduceerd, terwijl het dus al vijf jaar lang ook op allerlei andere apparaten had kunnen draaien.

Memoji iOS 17.2

Maar goed: de functie is er nu, en je vindt hem in de Berichten-app – mits je je iPhone of iPad hebt bijgewerkt naar versie 17.2. Open een chat, en tik onderin op de ‘+’, en dan op ‘Meer>Memoji’. Tik op ‘Ga door’ als je de functie voor het eerst gebruikt. Daarna kun je een emoji kiezen of een eigen memoji maken, die vervolgens de bewegingen van je gezicht volgt. Met de rode opnameknop neem je een filmpje op.