Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16: split screen voor je iPhone komt er misschien aan!

Auteur: Maurice Snijders
0 reacties
ios 16 split screen


Lees verder na de advertentie

Het ziet ernaar uit dat iOS 16 wordt gepresenteerd tijdens het Apple-event op maandag 6 juni (Tweede Pinksterdag). Wij hopen van harte dat deze handige functie verschijnt in iOS 16: Split Screen multitasking. Oftewel: twee apps naast elkaar gebruiken. Of dat daadwerkelijk het geval gaat zijn, blijft voorlopig koffiedik kijken – maar het kan eigenlijk niet anders!

iOS 16 Split Screen multitasking

Genoeg redenen die vóór de komst van Split Screen spreken! We verwachten de functie in iOS 16 met name omdat de Max-modellen van de iPhone 14 voldoende ruimte bieden om twee apps naast elkaar te draaien. Bovendien zijn de nieuwe iPhones krachtig genoeg om soepel te kunnen multitasken.

Google biedt Split Screen multitasking overigens al jaren aan op Android-toestellen. En op de iPad is het al jaren mogelijk om twee apps naast elkaar te gebruiken. Apple hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden.

iOS 16 Split Screen concept

Inmiddels is er online een video verschenen die onder andere een iOS 16 Split Screen (ook wel Split View) concept laat zien. Het YouTube-kanaal ’the Hacker 34′ deelde de video afgelopen december.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

https://youtu.be/atGHJ1Elcec

In de conceptvideo zie je dat je apps op je iPhone kunt openen door vanaf de rand naar binnen te vegen. Vervolgens kun je de gewenste app naar het bovenste of onderste deel van het scherm slepen. Zodoende ontstaat er ruimte om twee apps tegelijkertijd geopend en functioneel te hebben.

Landschapsmodus op basis van gezichtsherkenning

Naast Split Screen multitasking verwachten we dat in iOS 16 het automatisch draaien van het scherm op basis van gezichtsherkenning mogelijk wordt. Dat is erg handig als je bijvoorbeeld een video aan het bekijken bent en regelmatig even op je zij gaat liggen. Je wilt dan immers niet dat het scherm ineens naar portretmodus draait.

landschapsmodus

Maar als Split Screen multitasking er komt, is het ook handig als de twee apps die je open hebt automatisch meedraaien op basis van gezichtsherkenning. Je ziet ze dan naast elkaar in plaats van boven elkaar, ongeacht of je op je zij ligt. Het lijkt ons een goed idee als Apple beide functies tegelijkertijd in iOS 16 introduceert.

Er staan overigens meer handige functies op onze wishlist voor iOS 16, waaronder een verbeterde appbibliotheek en een always-on vergrendelscherm.

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom iOS 16 en andere Apple-actualiteiten? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!