Terug naar ‘Helaas: geen iOS 16 voor iPhone 6s en iPhone SE’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Helaas: geen iOS 16 voor iPhone 6s en iPhone SE’

Door Laura Grootaarts21 december 2021 09:302 min. leestijd5

Volgend jaar komt er weer een grote update uit voor je iPhone: iOS 16. Maar mogelijk krijgen de iPhone 6s (Plus) en de iPhone SE geen iOS 16 ondersteuning. Ook enkele oudere iPads kunnen in 2022 niet meer geüpdatet worden. Natuurlijk is het even schrikken als jouw toestel straks niet meer ondersteund wordt …

iOS 16 ondersteuning niet voor deze iPhone

iOS 16 ondersteuning niet meer voor oudere iPhones

Als Apple zijn grote iPhone-update uitbrengt, valt doorgaans het doek voor de wat oudere iPhones. Volgend jaar zou het doek vallen voor de iPhone 6s (Plus) uit 2015 en de iPhone SE van de eerste generatie uit 2016. Deze iPhones hebben dezelfde technische specificaties dus dat ze beide geen iOS 16 draaien is geen verrassing.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De iPhone 6s en de iPhone SE hebben de laatste jaren de dans ontsprongen. Iedere iPhone die iOS 14 had, kon je dit najaar updaten naar iOS 15. En vorig jaar kon je ieder toestel met iOS 13 updaten naar iOS 14. Maar nu lijkt het dan toch echt op te houden, zo schrijft de Franse website iPhoneSoft.

Overigens meldde deze site vorig jaar ook al dat deze iPhones geen iOS 15 meer zouden krijgen, wat uiteindelijk niet bleek te kloppen. Toch zou hun informatie nu wél juist kunnen zijn – de aanhouder wint, zeg maar. Dat een iPhone zes of zeven jaar lang ondersteuning krijgt, is uitzonderlijk. En hoewel de oudere iPhones wél iOS 15 hebben, krijg je niet het volledige palet aan nieuwe functies.

En de iPads?

Ook een aantal oudere iPads zou je volgend jaar niet meer kunnen updaten. Voor de iPad mini 4, iPad Air 2, vijfde generatie iPad en de iPad Pro uit 2015 is iPadOS 15 waarschijnlijk de laatste update. Het zou voor het eerst zijn dat een iPad Pro niet meer geüpdatet kan worden.

Overigens hoeft het geen probleem te zijn dat je geen updates meer kan installeren. Je kunt je iPhone of iPad gewoon blijven gebruiken op de manier zoals je dat nu ook doet. Er komen alleen geen nieuwe functies meer bij. Na verloop van tijd ga je wel merken dat apps niet meer geschikt zijn voor jouw toestel. Apple zorgt overigens nog wel voor de hoogstnoodzakelijke beveiligingsupdates, ook voor de oudere iOS-versies.

Bron: iPhoneSoft

 

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Mkeeily
Lezer
Mkeeily

Persoonlijk vind ik dat alle iphones ruim zeven Acht jaar lang nog moeten kunnen updaten .. en dat Apple Watches zes zeven jaar lang moeten kunnen updaten, persoonlijk vind ik dat ze vier a vijf dagen lang dag en nacht mee moet kunnen gaan, vooral voor artsen of mensen met een verantwoordelijke banen.. dat het 3/4 x 18 uur de batterijduur verdubbeld moet kunnen worden en dat nieuwe apps of toevoegingen ook nog op de apple watch vijf zes en zeven moeten kunnen worden toegevoegd bijvoorbeeld suiker glucose.. en apple beter meer iphones moet produceren , ik wacht al bijna… Lees meer »

Rita Roekens
Lezer
Rita Roekens

Kocht iPhone in 2016! Kan niks updaten. Heb niet eens 13.0
Verlies verschillende Apps, zelfs van de bank. Ik vind dit heel moeilijk!

Elk
Lezer
Elk

Ik vindt het wel logisch dat die 2 toestellen geen ondersteuning meer krijgen met iOS 16 omdat de software steeds moderner wordt met nieuwe functies en de oude toestellen steeds meer moeite ermee krijgen maar aan de andere voor de mensen die de toestellen nog in gebruik hebben is dat zeker vervelend Ik had de iPhone se 2016 ook maar ben vorige jaar juni al overgestapt naar de iPhone se 2020 vanwege de onzekerheid van de updates van het toestel en merkte ook dat die sinds iOS 13 meer moeite had met dingen te verwerken op de achtergrond de a9… Lees meer »

adisen
Lezer
adisen

Dat apparatuur niet zo lang mee gaat is toch echt uit de tijd aan het raken. Men is bezig reparabiliteit verplicht te gaan stellen, en terecht. Grondstoffen raken uitgeput, recycling is intensief. Batterijen moeten ook ten eerste langer meegaan en ten tweede eenvoudig te vervangen zijn. Als Apple echt vooruitstrevend wil zijn moeten updates tot heel lang worden verstrekt. Er moet een nieuwe creativiteit komen: voor duurzaamheid. Zet het regeren van de ‘nieuwe trucjes nerds’ nu maar snel op een lager pitje. De apparatuur kàn al super veel en de software moet beter, niet nieuwer. Bestanden – dat is heel… Lees meer »