Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Helaas: geen iOS 16 voor iPhone 6s en iPhone SE’

Auteur: Laura Grootaarts
5 reacties
iPhone 6s kleuren


Lees verder na de advertentie

Volgend jaar komt er weer een grote update uit voor je iPhone: iOS 16. Maar mogelijk krijgen de iPhone 6s (Plus) en de iPhone SE geen iOS 16 ondersteuning. Ook enkele oudere iPads kunnen in 2022 niet meer geüpdatet worden. Natuurlijk is het even schrikken als jouw toestel straks niet meer ondersteund wordt …

iOS 16 ondersteuning niet voor deze iPhone

iOS 16 ondersteuning niet meer voor oudere iPhones

Als Apple zijn grote iPhone-update uitbrengt, valt doorgaans het doek voor de wat oudere iPhones. Volgend jaar zou het doek vallen voor de iPhone 6s (Plus) uit 2015 en de iPhone SE van de eerste generatie uit 2016. Deze iPhones hebben dezelfde technische specificaties dus dat ze beide geen iOS 16 draaien is geen verrassing.

De iPhone 6s en de iPhone SE hebben de laatste jaren de dans ontsprongen. Iedere iPhone die iOS 14 had, kon je dit najaar updaten naar iOS 15. En vorig jaar kon je ieder toestel met iOS 13 updaten naar iOS 14. Maar nu lijkt het dan toch echt op te houden, zo schrijft de Franse website iPhoneSoft.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Overigens meldde deze site vorig jaar ook al dat deze iPhones geen iOS 15 meer zouden krijgen, wat uiteindelijk niet bleek te kloppen. Toch zou hun informatie nu wél juist kunnen zijn – de aanhouder wint, zeg maar. Dat een iPhone zes of zeven jaar lang ondersteuning krijgt, is uitzonderlijk. En hoewel de oudere iPhones wél iOS 15 hebben, krijg je niet het volledige palet aan nieuwe functies.

En de iPads?

Ook een aantal oudere iPads zou je volgend jaar niet meer kunnen updaten. Voor de iPad mini 4, iPad Air 2, vijfde generatie iPad en de iPad Pro uit 2015 is iPadOS 15 waarschijnlijk de laatste update. Het zou voor het eerst zijn dat een iPad Pro niet meer geüpdatet kan worden.

Overigens hoeft het geen probleem te zijn dat je geen updates meer kan installeren. Je kunt je iPhone of iPad gewoon blijven gebruiken op de manier zoals je dat nu ook doet. Er komen alleen geen nieuwe functies meer bij. Na verloop van tijd ga je wel merken dat apps niet meer geschikt zijn voor jouw toestel. Apple zorgt overigens nog wel voor de hoogstnoodzakelijke beveiligingsupdates, ook voor de oudere iOS-versies.

Bron: iPhoneSoft