Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 16.6 bèta 1 is uit: dit is er nieuw voor je iPhone

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 16 bèta


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de eerste bèta voor iOS 16.6 uitgebracht. Het gaat hier om een testversie van de eerstvolgende iPhone-update, maar welke nieuwe functies zitten hierin verstopt? Dit weten we over iOS 16.6 bèta 1.

iOS 16.6 bèta 1

Afgelopen donderdag bracht Apple nog iOS 16.5 uit, maar de dag erna volgde ook al meteen iOS 16.6 bèta 1. Dit is een testversie van de eerstvolgende iOS-update. Vooralsnog is hij alleen beschikbaar voor ontwikkelaars – een publieke bèta volgt nog – en waarschijnlijk is het een van de laatste updates voor de release van iOS 17.

Wat is er nieuw?

Het enige nieuwe in iOS 16.6 bèta 1 is een schakelaar om de ‘iMessage Contact Key’ te activeren. Dit is een verificatiesysteem voor de Berichten-app: aan de hand van een code kun je verifiëren dat je met de juiste gesprekspartner communiceert, niet met iemand die zich voordat als een ander. Dit is vooral handig voor journalisten of andere critici die in een land met een autoritair regime wonen. Zij weten dan zeker dat overheidsorganen hun gesprekken niet aflezen.


kooptip

De vraag is echter of deze functie überhaupt wel werkt zodra iOS 16.6 wordt gelanceerd. In de huidige bèta lijkt deze schakelaar namelijk nog niets te doen – ook niet als je hem activeert. Daarom verwachten wij dat de update vooral in het teken staat van probleemoplossingen en prestatieverbeteringen.

Bèta installeren

Wil je de bèta installeren? Meld je in dat geval aan bij het Apple Beta Software Program. Pak vervolgens je iPhone erbij en ga naar ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ en schakel het gebruik van bèta’s in. Vervolgens kun je iOS 16.6 zelf installeren. Althans, zodra de publieke bèta beschikbaar is.

Houd er wel goed rekening mee dat een bèta een testversie is. Oftewel, hij zit nog vol systeemfouten, bugs en andere problemen. We raden je daarom aan om een bèta alleen te installeren op een oud toestel dat ergens stof ligt te happen – niet op de iPhone die je dagelijks gebruikt.

iOS 16.6 release date

Vooralsnog blijft het een vraag wanneer iOS 16.6 voor iedereen beschikbaar zal zijn. Wij verwachten rond juni, maar dit is pas de eerste bèta, dus er zullen nog een paar testversies volgen voordat het zover is. Wil je tot de release op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over iOS 16? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!