Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple brengt iOS 16.5.1 uit: hierom moet je je iPhone nú updaten

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iOS 16.5.1


Lees verder na de advertentie

Gisteravond kwam Apple plots met een tussentijdse update voor je iPhone: iOS 16.5.1. En die kun je maar beter zo snel mogelijk installeren.

iOS 16.5.1

Helaas, geen nieuwe functies in deze update, want iOS 16.5.1 staat in het teken van beveiligingsupdates. Zo worden hiermee twee lekken gedicht: een in Webkit, de ander in de kernel. Die lekken zijn mogelijk misbruikt door hackers – Apple is hiervan op de hoogte. Daarom raadt Apple al hun gebruikers aan om te updaten, dus je doet er goed aan dit zo snel mogelijk te doen.

Ook komt de update met een langverwachte probleemoplossing voor je iPhone. Gebruikers klagen namelijk al sinds de release van iOS 16.5 dat hun Lightning-naar-usb 3-camera-adapter niet meer werkt. Met iOS 16.5.1 is dit probleem verholpen, aldus de release notes van Apple.

iOS 16.5.1 installeren


kooptip

Je ziet maar, iOS 16.5.1 wil je het liefst vandaag nog installeren. Dat werkt als volgt:

  • Open de app ‘Instellingen’ op je iPhone.
  • Tik op ‘Algemeen’.
  • Kies ‘Software-update’.
  • Na even laden verschijnt de update vanzelf. Tik onderin op ‘Download en installeer’ om je keuze te bevestigen.

Nu is het wachten. Je toestel start automatisch opnieuw op, en geeft het vanzelf aan wanneer de installatie voltooid is. Zorg er wel voor dat de batterij vol genoeg is (leg hem desnoods aan de lader) en dat je genoeg tijd hebt.

Meer updates

Naast iOS 16.5.1 heeft Apple gisteren ook een handvol andere updates uitgebracht. Zo is er macOS 13.4.1 voor je Mac, iPadOS 16.5.1 voor je iPad en watchOS 9.5.2 voor je Apple Watch. Ook hier vind je geen nieuwe functies – de updates staan allemaal in het teken van beveiligingsmaatregelen. Daarom is het ook voor deze toestellen belangrijk dat je zo snel mogelijk updatet.

Wil je vaker op de hoogte worden gebracht van de laatste iPhone-updates? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!