Terug naar iOS 14: Safari krijgt ingebouwde vertaalmachine
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 14: Safari krijgt ingebouwde vertaalmachine

Door Koen van Ekeren3 juni 2020 07:582 min. leestijd0

Nu heb je nog een app van derden nodig om een webpagina te vertalen, maar in iOS 14 wordt dat mogelijk een stuk makkelijker. Volgens 9to5Mac werkt Apple aan een ingebouwde vertaalmachine voor Safari. Deze vertaalfunctie komt mogelijk ook naar andere apps.

iOS 14 Safari

iOS 14 Safari

De nieuwe functie is gezien in een vroege gelekte testversie van iOS 14, die in handen is gekomen van 9to5Mac. De website heeft ontdekt dat Safari een ingebouwde vertaler heeft, waarmee gebruikers webpagina’s kunnen vertalen zonder dat daar een externe app voor nodig is.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De vertaalfunctie kun je vanaf elke webpagina inschakelen. Daarnaast zou het een optie zijn om automatische vertalingen te gebruiken. Hierbij detecteert Safari de taal van de site, waarna de inhoud meteen wordt vertaald. Verder kun je snel schakelen tussen de originele en vertaalde tekst, zonder dat je daarvoor de webpagina moet verversen.

Interessant is dat Apple de vertaalfunctie ook in andere apps wil integreren. 9to5Mac ontdekte dat het bijvoorbeeld wordt getest met de App Store. Zo kun je beschrijvingen en recensies van een app vertalen als ze in een andere taal zijn geschreven.

Verder verwacht de website dat de vertalingen ook werken zonder internetverbinding. Ze zouden lokaal worden verwerkt met de Neural Engine. Ook vertalingen van Siri zouden in de toekomst op deze manier werken. Hierdoor kun je Siri iets vragen om te vertalen als je in het buitenland zonder internet zit. Het is niet duidelijk of de ingebouwde vertaalmachine ook naar macOS komt.

Meer weten over iOS 14?
Bekijk dit dossier

Apple Pencil

De vertaalfunctie in Safari komt ook naar de iPad met iPadOS 14. Daarnaast heeft 9to5Mac nog een nieuwtje. Bij websites zou er een volledige ondersteuning van de Apple Pencil zijn. Hierdoor kun je de pen niet alleen gebruiken om scrollen en elementen te selecteren, maar gebruik je het in Safari ook bijvoorbeeld om te tekenen en te markeren.

Op 22 juni weten we waarschijnlijk meer, want dan worden de belangrijkste vernieuwingen onthuld door Apple. Dit gebeurt tijdens de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars: WWDC. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over iOS 14 en alles halen uit de nieuwe iPhone-functies? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar