Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 14: Safari krijgt ingebouwde vertaalmachine

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 14 Safari


Lees verder na de advertentie

Nu heb je nog een app van derden nodig om een webpagina te vertalen, maar in iOS 14 wordt dat mogelijk een stuk makkelijker. Volgens 9to5Mac werkt Apple aan een ingebouwde vertaalmachine voor Safari. Deze vertaalfunctie komt mogelijk ook naar andere apps.

iOS 14 Safari

De nieuwe functie is gezien in een vroege gelekte testversie van iOS 14, die in handen is gekomen van 9to5Mac. De website heeft ontdekt dat Safari een ingebouwde vertaler heeft, waarmee gebruikers webpagina’s kunnen vertalen zonder dat daar een externe app voor nodig is.

De vertaalfunctie kun je vanaf elke webpagina inschakelen. Daarnaast zou het een optie zijn om automatische vertalingen te gebruiken. Hierbij detecteert Safari de taal van de site, waarna de inhoud meteen wordt vertaald. Verder kun je snel schakelen tussen de originele en vertaalde tekst, zonder dat je daarvoor de webpagina moet verversen.

Interessant is dat Apple de vertaalfunctie ook in andere apps wil integreren. 9to5Mac ontdekte dat het bijvoorbeeld wordt getest met de App Store. Zo kun je beschrijvingen en recensies van een app vertalen als ze in een andere taal zijn geschreven.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Verder verwacht de website dat de vertalingen ook werken zonder internetverbinding. Ze zouden lokaal worden verwerkt met de Neural Engine. Ook vertalingen van Siri zouden in de toekomst op deze manier werken. Hierdoor kun je Siri iets vragen om te vertalen als je in het buitenland zonder internet zit. Het is niet duidelijk of de ingebouwde vertaalmachine ook naar macOS komt.

Apple Pencil

De vertaalfunctie in Safari komt ook naar de iPad met iPadOS 14. Daarnaast heeft 9to5Mac nog een nieuwtje. Bij websites zou er een volledige ondersteuning van de Apple Pencil zijn. Hierdoor kun je de pen niet alleen gebruiken om scrollen en elementen te selecteren, maar gebruik je het in Safari ook bijvoorbeeld om te tekenen en te markeren.

Op 22 juni weten we waarschijnlijk meer, want dan worden de belangrijkste vernieuwingen onthuld door Apple. Dit gebeurt tijdens de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars: WWDC. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over iOS 14 en alles halen uit de nieuwe iPhone-functies? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac