Terug naar ‘iOS 14: iCloud-sleutelhanger gaat 1Password achterna’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iOS 14: iCloud-sleutelhanger gaat 1Password achterna’

Door Koen van Ekeren2 april 2020 09:382 min. leestijd1

iCloud-sleutelhanger is de wachtwoordbeheerder van Apple, en deze is vrij beperkt vergeleken met opties van derden. Dit kan wel eens snel veranderen, want in iOS 14 geeft Apple de dienst naar verluidt een paar grote nieuwe functies. Dit heeft 9to5Mac ontdekt in een gelekte testversie van iOS 14.

iCloud-sleutelhanger Wachtwoord automatisch invullen

iOS 14 iCloud-sleutelhanger

Met iCloud-sleutelhanger is het mogelijk om je wachtwoorden op een veilige plek te bewaren. Handig is dat je dan meteen op al je Apple-apparaten toegang hebt tot de wachtwoorden. Ook kan iCloud-sleutelhanger bij het aanmaken van een account een sterk wachtwoord voor je genereren en is het mogelijk om er je creditcardgegevens op te slaan.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

In iOS 14 lijkt Apple de iCloud-optie te willen uitbreiden, waardoor het beter kan concurreren met apps als 1Password en LastPass. Een van de verbeteringen is dat de sleutelhanger je waarschuwt als je een wachtwoord vaker hebt gebruikt. Zo voorkom je dat hackers meteen bij alle wachtwoorden kunnen als één daarvan lekt.

Daarnaast lijkt Apple te werken aan een nieuwe manier om tweefactorwachtwoorden op te slaan. Hierbij zou iCloud-sleutelhanger in staat zijn om codes te genereren, waarmee je de beveiliging van je wachtwoorden verbetert. Het is een functie die 1Password en andere wachtwoordbeheerders al hebben.

Maar terwijl het bij concurrerende wachtwoordbeheerders vaak nodig is om een abonnement aan te schaffen, blijft iCloud-sleutelhanger gratis. We verwachten dan ook dat de iCloud-dienst een interessante optie wordt voor mensen die nu nog een alternatieve wachtwoordbeheerder gebruiken.

iCloud-sleutelhanger inschakelen

Op een iPhone of iPad schakel je iCloud-sleutelhanger in via ‘Instellingen>[Je naam]>iCloud>Sleutelhanger’. Op een Mac schakel je het in bij ‘Systeemvoorkeuren>iCloud>Sleutelhanger.’

Bewaarde wachtwoorden worden versleuteld in iCloud bewaard. Ben je op je Mac ingelogd, dan worden ze bij het inloggen automatisch ingevuld. Bij een iPhone of iPad gebeurt dit ook, maar verifieer je nog met Face ID of Touch ID om het wachtwoord in te vullen.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Bron: 9to5Mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jelle
Lezer
Jelle

Handig! Je kunt trouwens nu al zien wanneer je hetzelfde wachtwoord gebruikt. Dan komt er zo’n gevaren-icoontje bij te staan. Maar een actieve(re) waarschuwing zou ook goed zijn.