Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘iOS 14: iCloud-sleutelhanger gaat 1Password achterna’

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
iOS 14 iCloud-sleutelhanger Wachtwoord automatisch invullen


Lees verder na de advertentie

iCloud-sleutelhanger is de wachtwoordbeheerder van Apple, en deze is vrij beperkt vergeleken met opties van derden. Dit kan wel eens snel veranderen, want in iOS 14 geeft Apple de dienst naar verluidt een paar grote nieuwe functies. Dit heeft 9to5Mac ontdekt in een gelekte testversie van iOS 14.

iOS 14 iCloud-sleutelhanger

Met iCloud-sleutelhanger is het mogelijk om je wachtwoorden op een veilige plek te bewaren. Handig is dat je dan meteen op al je Apple-apparaten toegang hebt tot de wachtwoorden. Ook kan iCloud-sleutelhanger bij het aanmaken van een account een sterk wachtwoord voor je genereren en is het mogelijk om er je creditcardgegevens op te slaan.

In iOS 14 lijkt Apple de iCloud-optie te willen uitbreiden, waardoor het beter kan concurreren met apps als 1Password en LastPass. Een van de verbeteringen is dat de sleutelhanger je waarschuwt als je een wachtwoord vaker hebt gebruikt. Zo voorkom je dat hackers meteen bij alle wachtwoorden kunnen als één daarvan lekt.

Daarnaast lijkt Apple te werken aan een nieuwe manier om tweefactorwachtwoorden op te slaan. Hierbij zou iCloud-sleutelhanger in staat zijn om codes te genereren, waarmee je de beveiliging van je wachtwoorden verbetert. Het is een functie die 1Password en andere wachtwoordbeheerders al hebben.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Maar terwijl het bij concurrerende wachtwoordbeheerders vaak nodig is om een abonnement aan te schaffen, blijft iCloud-sleutelhanger gratis. We verwachten dan ook dat de iCloud-dienst een interessante optie wordt voor mensen die nu nog een alternatieve wachtwoordbeheerder gebruiken.

iCloud-sleutelhanger inschakelen

Op een iPhone of iPad schakel je iCloud-sleutelhanger in via ‘Instellingen>[Je naam]>iCloud>Sleutelhanger’. Op een Mac schakel je het in bij ‘Systeemvoorkeuren>iCloud>Sleutelhanger.’

Bewaarde wachtwoorden worden versleuteld in iCloud bewaard. Ben je op je Mac ingelogd, dan worden ze bij het inloggen automatisch ingevuld. Bij een iPhone of iPad gebeurt dit ook, maar verifieer je nog met Face ID of Touch ID om het wachtwoord in te vullen.

Bron: 9to5Mac