Terug naar Bug in iOS 12 veroorzaakt problemen met opladen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bug in iOS 12 veroorzaakt problemen met opladen

Door Koen van Ekeren1 oktober 2018 10:562 min. leestijd0

Veel iPhone- en iPad-bezitters maken melding van een probleem bij het opladen van hun toestel. Het opladen zou niet werken wanneer het scherm uit staat. Het probleem lijkt vooral voor te komen bij gebruikers van de iPhone XS (Max), maar soortgelijke issues komen ook voor bij iPads en oudere iPhones. Waarschijnlijk gaat het om een bug in iOS 12.

iOS 12 bug: iPhone laadt niet op

Wanneer je de Lightning-kabel in je iPhone of iPad plugt, licht het scherm op, verschijnt het batterij-symbool en begint je toestel met opladen. Tenminste: zo zou het moeten zijn.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bij veel gebruikers is dat de afgelopen weken anders. De iPhone of iPad zou helemaal niet reageren wanneer het scherm uit staat en je het toestel aan de laadkabel hangt. Zij moeten eerst zorgen dat het scherm oplicht, waarna de kabel in veel gevallen opnieuw moet worden aangesloten.

Op het forum van Apple maken tientallen mensen melding van dit probleem. Aanvankelijk leek deze alleen voor te komen bij sommige iPhone XS en iPhone XS Max-modellen, maar ook verschillende gebruikers van de iPhone 7 en 12,9-inch iPad Pro maken melding van het batterijprobleem. Hierdoor lijkt het in de software mis te gaan.

Het kanaal van UnboxTherapy testte verschillende iPhone XS-modellen. Veel toestellen reageerden niet bij het opladen:

iOS 12

Mocht het inderdaad om een softwareprobleem te gaan, dan is het de eerste grote bug die iOS 12 treft. Tot nu toe bleef de software – in tegenstelling tot vorig jaar – bespaard van allerlei problemen. Dat is geen toeval: Apple focuste zich dit jaar meer dan ooit op de stabiliteit van het besturingssysteem.

iCreate 104
iCreate 104
Welke Mac moet ik nu kopen?
Meer weten over iOS 12?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar