Terug naar iOS 12 downloaden: zo bereid je je voor!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 12 downloaden: zo bereid je je voor!

Door Laura Grootaarts17 september 2018 10:073 min. leestijd0

Vanavond komt iOS 12 uit! Waarschijnlijk is het nieuwe besturingssysteem te downloaden vanaf ongeveer 19.00 uur. Is jouw iPhone of iPad er al klaar voor? Met deze maatregelen kun je de komst van iOS 12 voorbereiden.

Is jouw iPhone of iPad geschikt?

Het eerste wat je moet controleren, is of je iPhone of iPad geschikt is voor iOS 12. Dit jaar is het gemakkelijk: alle apparaten waarop iOS 11 draait, kunnen iOS 12 aan. Weet je het niet zeker? Kijk dan in ons artikel Deze iPhones en iPads ondersteunen iOS 12.

Maak een reservekopie

iOS-updates gaan over het algemeen van een leien dakje. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, maak dan vooraf toch even een back-up. Dat kan op twee manieren.

De makkelijkste manier is via iCloud: open Instellingen op je iPhone of iPad en tik op je naam. Tik op ‘iCloud’ en daarna op ‘iCloud-reservekopie’. Zet de schakelaar op groen en tik op ‘Maak nu reservekopie’ – zorg ervoor dat je wifi hebt. Staat de schakelaar al op groen? Dan is de kopie waarschijnlijk al gemaakt en kun je hieronder zien wanneer dat voor het laatst is gebeurd.

Een reservekopie kun je ook maken via iTunes: Sluit je iOS-apparaat aan op je Mac of pc en open iTunes. Selecteer je iPhone, iPad of iPod touch, klik op ‘Overzicht’ en kies voor ‘Maak reservekopie’. Je kunt kiezen waar je je reservekopie opslaat: in iCloud, of op je computer.

Houd je inloggegevens bij de hand

Heb je een toegangscode voor je iPhone of iPad? Houd er dan rekening mee dat daar tijdens het updaten naar gevraagd kan worden. Hetzelfde geldt voor je Apple ID: zorg er dus voor dat je al je inloggegevens bij de hand hebt en niet nog tijdens het updaten moet gaan zoeken.

Zorg voor voldoende opslag

Heb je een iPhone of iPad met een beperkte opslagcapaciteit? Dan kan het verstandig zijn om vooraf te controleren of je voldoende ruimte hebt. Reken op 2 GB voor deze grote update. Via ‘Instellingen>Algemeen>iPhone-opslag’ zie je hoeveel ruimte je nog vrij hebt. In dit menu geeft Apple je ook aanbevelingen om snel ruimte vrij te maken, mocht dat nodig zijn.

iOS 12 downloaden

iOS 12

Waarschijnlijk is iOS 12 vanaf 19.00 uur vanavond beschikbaar. iOS 12 downloaden is gratis. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het installeren op je iPhone, iPad of iPod touch. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij ruim voldoende is opgeladen of aan de stroom hangt.

Vanwege de drukte op de servers kan het downloaden even duren. Als het niet meteen lukt, kun je het over een paar uur nogmaals proberen. Het kan verstandig zijn om even te wachten met downloaden: twee jaar geleden bij iOS 10 ondervonden mensen die als eerste waren met downloaden wat problemen met het nieuwe besturingssysteem.

Wat is er nieuw in iOS 12?

Opvallend aan iOS 12 is dat je iPhone, iPad en iPod touch er stukken sneller door worden. Maar er zijn ook veel interessante nieuwe functies. De gloednieuwe app Meten helpt je om voorwerpen te meten, en gebruikt hiervoor augmented reality. Met de app Schermtijd houd je je iPhone-gebruik (of dat van je kinderen) in de gaten en stel je zo nodig beperkingen in.

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12
Meer weten over iOS 12?
Bekijk dit dossier

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar