Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 12: met Live Luisteren werken AirPods als gehoorapparaatjes

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirPods


Lees verder na de advertentie

Vind je het soms lastig om andere mensen te verstaan, bijvoorbeeld in een drukke omgeving als een café of in het openbaar vervoer? Maar is een gehoorapparaat nog een ver-van-mijn-bed-show? Met het maandag aangekondigde iOS 12 bieden de AirPods uitkomst, dankzij de functie Live Luisteren.

AirPods Live luisteren

AirPods Live Luisteren

Bij Live Luisteren dient je iPhone als directionele microfoon. Geef je gesprekspartner je telefoon en laat hem praten. Of leg je de telefoon op de tafel, of in de buurt van iemand die een presentatie geeft. Het geluid van de iPhone-microfoon wordt naar je AirPods gestuurd. Via de AirPods hoor je dan meteen wat er gezegd wordt, zonder dat het geluid verloren gaat in het geroezemoes. Er zijn voorinstellingen voor ‘Restaurant’, ‘Party’ en ‘Outdoor’.

Het is natuurlijk geen volwaardig gehoorapparaat, maar het zal voor veel mensen en in bepaalde situaties echt een uitkomst zijn.

Niet compleet nieuw


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Live Luisteren

Live luisteren met AirPods is nieuw in iOS 12, zo ontdekte TechCrunch. Maar helemaal nieuw is de functie niet. Al sinds 2014 kun je ‘Live Luisteren’ met gehoorapparaten die het logo Made for iPhone dragen.

AirPods zijn te koop bij onder meer Bol.com en Coolblue.