Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 12.3.1 is uit: lost twee problemen in Berichten-app op

Auteur: Koen van Ekeren
3 reacties
iPhone en macbook


Lees verder na de advertentie

Twee weken geleden bracht Apple een grote tussentijdse update van iOS 12 uit. Nu is daarvan alweer een nieuwe versie beschikbaar: iOS 12.3.1. Na het installeren zijn twee fouten in de Berichten-app verholpen.

iOS 13.3.1

Software-update

Sinds 13 mei is iOS 12.3 te downloaden. Een van de belangrijkste veranderingen was de vernieuwde TV-app. Hierin blader je door het complete iTunes-aanbod. In het najaar wordt de app nog interessanter, want dan kun je via deze app naar Apple TV+ kijken. Dit is Apple’s nieuwe streamingdienst voor series en films; een soort Netflix dus.

Andere vernieuwingen van iOS 12.3 lees je in het artikel Nu te downloaden: iOS 12.3 met nieuwe TV-app.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Na het installeren van deze update hadden verschillende gebruikers wat problemen met de Berichten-app. Met iOS 12.3.1 lost Apple die op. Gebruikers kregen in de app bijvoorbeeld berichten van onbekende afzenders te zien, ook al was ‘Filter onbekende afzenders’ ingeschakeld. Daarnaast ontbrak de knop ‘Meld reclame’ vaak bij chats met onbekende afzenders.

iOS 12.3.1 downloaden

Wil je de update downloaden op je iPhone of iPad? Open de Instellingen-app en ga naar ‘Algemeen>Software-update’. Of zoek via het zoekvenster boven het Instellingen-menu naar ‘software’, dan vind je de update ook.

Via je Mac of pc kan het updaten via iTunes. Sluit hiervoor je iPhone of iPad met een kabeltje aan je Mac of PC. Selecteer in iTunes je apparaat en klik op ‘Zoek naar update’.

Lees ook ons dossier over iOS 12: