Terug naar Epic Games verwijdert Infinity Blade-games uit App Store – zo kun je ze toch downloaden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Epic Games verwijdert Infinity Blade-games uit App Store – zo kun je ze toch downloaden

Door Sven Lamers12 december 2018 07:462 min. leestijd0

Het lijkt een vreemde zet. Games-ontwikkelaar Epic Games heeft alle drie delen van zijn game Infinity Blade uit de App Store gehaald. Nu zeg je misschien: “Nou en? Zoiets gebeurt toch bijna dagelijks?” Helemaal waar, maar deze games zijn toch van een heel ander kaliber dan het merendeel van apps in de App Store. Het waren niet alleen uithangbordjes voor de grafische mogelijkheden op iOS-apparaten, ook qua verkoopcijfers waren de games altijd boven aan de hitlijsten te vinden.

Infinity Blade

Daarom moest Infinity Blade verdwijnen

Volgens Epic Games is de ondersteuning van de games (onder meer voor de nieuwe apparaten) te arbeidsintensief geworden. De ontwikkelaar wil al zijn games op zo’n manier ondersteunen dat je een optimale spelervaring krijgt, maar dit is in verband met nieuwe titels en projecten niet meer mogelijk. Maar misschien is er ook meer aan de hand. In het begin waren de games een eenmalige aankoop in de App Store, maar later werd er al veel meer gebruik gemaakt van in-app aankopen. Misschien was Infinity Blade toch niet meer rendabel genoeg. Ook heeft Epic Games met Fortnite een nog veel grotere hit op iPhones en iPads.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Grafisch geweld

Als eerste game bracht Infinity Blade de zogeheten Unreal Engine naar iOS. Dit ontwikkelaarsframework voor games werd daarvoor alleen op computers gebruikt, maar de iPhone 4 was er in 2010 al krachtig genoeg voor. En zelfs vandaag de dag zijn de graphics van Infinity Blade nog indrukwekkend: hieronder vind je de trailer van de game uit 2010. Ook wij waren toen erg enthousiast – je leest het in onze review.

Infinity Blade opnieuw downloaden

Nu de games zijn verdwenen uit de App Store, is het moeilijker geworden om deze te downloaden. Had je nooit een Infinity Blade gekocht, dan heb je nu helaas pech. Er is geen mogelijkheid om de games nog te bemachtigen. Staat een Infinity Blade echter nog op je Apple ID, open je de App Store en ga je naar je account rechtsboven. Open het overzicht met aankopen en zoek bovenin naar ‘Infinity Blade’. Hier kun je de games toch nog downloaden. Was dit te snel door de bocht? In deze iTip lees je alles over het terughalen van oude en verwijderde apps.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar