Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Epic Games verwijdert Infinity Blade-games uit App Store – zo kun je ze toch downloaden

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
infinity_Blade stock


Lees verder na de advertentie

Het lijkt een vreemde zet. Games-ontwikkelaar Epic Games heeft alle drie delen van zijn game Infinity Blade uit de App Store gehaald. Nu zeg je misschien: “Nou en? Zoiets gebeurt toch bijna dagelijks?” Helemaal waar, maar deze games zijn toch van een heel ander kaliber dan het merendeel van apps in de App Store. Het waren niet alleen uithangbordjes voor de grafische mogelijkheden op iOS-apparaten, ook qua verkoopcijfers waren de games altijd boven aan de hitlijsten te vinden.

Infinity Blade

Daarom moest Infinity Blade verdwijnen

Volgens Epic Games is de ondersteuning van de games (onder meer voor de nieuwe apparaten) te arbeidsintensief geworden. De ontwikkelaar wil al zijn games op zo’n manier ondersteunen dat je een optimale spelervaring krijgt, maar dit is in verband met nieuwe titels en projecten niet meer mogelijk. Maar misschien is er ook meer aan de hand. In het begin waren de games een eenmalige aankoop in de App Store, maar later werd er al veel meer gebruik gemaakt van in-app aankopen. Misschien was Infinity Blade toch niet meer rendabel genoeg. Ook heeft Epic Games met Fortnite een nog veel grotere hit op iPhones en iPads.

Grafisch geweld

Als eerste game bracht Infinity Blade de zogeheten Unreal Engine naar iOS. Dit ontwikkelaarsframework voor games werd daarvoor alleen op computers gebruikt, maar de iPhone 4 was er in 2010 al krachtig genoeg voor. En zelfs vandaag de dag zijn de graphics van Infinity Blade nog indrukwekkend: hieronder vind je de trailer van de game uit 2010. Ook wij waren toen erg enthousiast – je leest het in onze review.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

https://www.youtube.com/watch?v=dguLp1lwAMQ

Infinity Blade opnieuw downloaden

Nu de games zijn verdwenen uit de App Store, is het moeilijker geworden om deze te downloaden. Had je nooit een Infinity Blade gekocht, dan heb je nu helaas pech. Er is geen mogelijkheid om de games nog te bemachtigen. Staat een Infinity Blade echter nog op je Apple ID, open je de App Store en ga je naar je account rechtsboven. Open het overzicht met aankopen en zoek bovenin naar ‘Infinity Blade’. Hier kun je de games toch nog downloaden. Was dit te snel door de bocht? In deze iTip lees je alles over het terughalen van oude en verwijderde apps.