Terug naar iMac Pro release komt later – maar wel met gave nieuwe feature
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iMac Pro release komt later – maar wel met gave nieuwe feature

Door Ward Edema15 februari 2022 09:212 min. leestijd0

De iMac Pro release komt volgens de laatste geruchten toch niet snel na Apple’s voorjaar-event uit. Dit was eerder wel de verwachting. Maar de grotere en krachtigere versie van de iMac krijgt wél een gave nieuwe feature.

iMac Pro release

iMac Pro 2022

De iMac Pro wordt de opvolger van de huidige 27-inch iMac. Hij krijgt grotendeels hetzelfde dunne design als z’n kleinere broer, die vorig jaar geïntroduceerd werd, maar dan met een groter display.

Intern zal de iMac Pro volledig vernieuwd zijn. Zo krijgt hij de M1 Pro- en M1 Max-chips die we al kennen van de MacBook Pro, waardoor hij een stuk sneller wordt dan de ‘reguliere’ iMac. Ook krijgt hij meer aansluitingen, zoals hdmi en een sd-kaartlezer.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

iMac Pro release

De iMac Pro kwam volgens geruchten in het voorjaar uit, maar die verwachting is nu bijgesteld. Volgens de betrouwbare Apple-leaker Ross Young kunnen we de iMac Pro pas verwachten in juni 2022, tijdens de jaarlijkse WWDC-presentatie van Apple.

De release van de iMac Pro zal dan of dezelfde maand nog zijn, of iets later in de zomer.

iMac Pro met mini-led

MacBook Pro 2021 display

Maar er is niet alleen maar slecht nieuws: Young bevestigt namelijk dat de iMac Pro een mini-led-scherm krijgt. Hierbij heb je achter je scherm allerlei verlichte zones, die individueel aan- of uit kunnen. Dit zorgt ervoor dat het display een veel beter contrast krijgt (zwart is echt zwart) en dat het een stuk hogere helderheid heeft. Hierdoor is het ook voor het eerst op een iMac mogelijk om te werken met HDR-content, en om te genieten van films in HDR.

De toevoeging van het mini-led-scherm is waarschijnlijk ook direct de reden dat we iets langer moeten wachten op de iMac Pro. De productie van mini-led-schermen is vrij complex, waardoor er maar weinig leveranciers voor zijn. Apple heeft hierdoor in het verleden al vaker problemen gehad met de levering ervan.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Bron: MacRumors

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar