Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Wil je de meest geavanceerde iMac? Dan móét je de grote versie kiezen’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Blauwe iMac 2021


Lees verder na de advertentie

Er zijn momenteel volop geruchten over allerlei nieuwe Mac-modellen die voorzien worden van nieuwe chips. Hoop je vooral op een kleine iMac met allerlei Pro-eigenschappen? Of een grote iMac die juist minder Pro is? Daar hoef je volgens Apple-kenner Mark Gurman niet op te rekenen.

Op dit moment zijn er grofweg twee soorten iMacs. De kleine variant van 24 inch is vorig jaar vernieuwd met een M1-chip en een kleurrijk design. De 27-inch iMac werd toen niet vernieuwd. Nu zijn er geruchten over een nieuwe iMac die behoorlijk Pro is: deze krijgt een miniled-scherm met ProMotion een M1 Pro/Max-chip en meer aansluitingen. Eigenlijk behoorlijk vergelijkbaar met de nieuwste MacBook Pro, en daarom zou je hem ook de ‘iMac Pro’ kunnen noemen.

iMac Pro alleen in het groot

Gurman schrijft in zijn wekelijkse nieuwsbrief dat deze ‘iMac Pro’ zich duidelijk onderscheidt van het instap-model door zijn formaat. De iMac Pro komt er voorlopig alléén in 27 inch. Wil je een kleine 24-inch iMac met al die Pro-eigenschappen? Het gaat niet gebeuren volgens Gurman. En andersom ook: hoop een grotere 27-inch iMac met wat minder Pro-toeters en bellen en die dus wat goedkoper is? Daar hoef je voorlopig nog niet op te rekenen. Misschien komt er wel een kleine iMac met een iets minder geavanceerde M2-chip.

Gurman formuleert het als volgt: ‘Alles wijst erop dat Apple focust op een iMac Pro met een groter scherm dan het 24-inch model. Deze krijgt de geavanceerde M1 Pro & Max-chip die je kent van de MacBook Pro. Als Apple voor de grotere iMac pro-only gaat, is de schermgrootte onderscheidend ten opzichte van het low-end model.’

iMac Pro 2022 release wanneer?


kooptip

De toekomstige iMac Pro krijgt een 27-inch ProMotion-display en de M1 Pro/Max-chip. De kleuren worden sober in vergelijking met de regenboog-iMac van vorig jaar – denk aan zilver of spacegrijs, of aan een donkerdere versie van de kleuren van vorig jaar. Gurman verwacht de iMac Pro ergens dit voorjaar, mogelijk in april of mei.

Bron: via 9to5Mac

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!