Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

China ontwerpt eigen iMac – en hij is mooier dan die van Apple

Auteur: Ward Edema
1 reacties
iMac 2022

Een ingenieur uit China ergerde zich zó aan het ontwerp van de iMac, dat hij zelf een nieuw design heeft gemaakt. En hij is mooier dan je zou verwachten.

iMac 2021

De iMac kreeg vorig jaar een behoorlijke make-over. Het bolle design (aan de achterzijde) verdween, de twee maten werden samengevoegd tot één, en er werden allerlei hippe kleuren geïntroduceerd. Daarnaast kreeg de iMac 2021 de upgrade naar een M1-chip, waardoor hij razendsnel door programma’s vliegt.

Toch was niet iedereen blij met het nieuwe design. Zo is er veel kritiek op de ‘kin’ onder het scherm, waar nu geen Apple-logo meer te vinden is. Dat ziet er voor sommigen wat gek uit. Maar helaas: de kin is essentieel voor het design, en de iMac kan niet zonder. Het moederbord, dus eigenlijk de gehele computer, zit er namelijk in verscholen.

iMac uit China

iMac China

Toch weerhield dat een Chinese ingenieur niet om te proberen het design te verbeteren, en een iMac zónder kin te bouwen. En dat heeft hij niet amateuristisch aangepakt. Met een nauwkeurig ontworpen body, die vervolgens met een machine is uitgesneden uit aluminium – zoals Apple dat ook doet – heeft hij het moederbord achter het scherm gezet. Hierdoor is er geen kin meer, en alleen een verdikking aan de achterzijde.

iMac chin

Om het doe-het-zelf-project naar een nog hoger niveau te tillen, heeft hij ook nog een spacegrijze versie ontworpen. Én een ouderwets lichtgevend logo toegevoegd. Én presenteert de beste man het nieuwe ontwerp in een eigen gemaakte Apple Keynote. Je hebt fans van Apple, en je hebt fans. Bekijk de video hieronder:

Meer Apple-nieuws

Bij iCreate lees je alles over Apple, met het laatste nieuws, handige tips, uitgebreide koopadviezen en meer. Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwste artikelen? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief, en ontvang iedere vrijdag tijdens lunchtijd een update:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via AppleInsider