Terug naar ‘Release nieuwe iMac op zijn vroegst pas eind 2023 – krijgt M3-chip’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Release nieuwe iMac op zijn vroegst pas eind 2023 – krijgt M3-chip’

Door Annemiek Lourensen13 februari 2023 10:112 min. leestijd0

Kijk jij ook zo uit naar de nieuwe iMac? Dan wordt je geduld nog even op de proef gesteld: volgens een nieuw gerucht vindt de iMac 2023 release pas eind dit jaar plaats. Dit moet je weten.

iMac 2023 release

iMac 2023 release

De iMac is dé alles-in-één-desktop in Apple’s assortiment. Het meest recente model verscheen in april 2021, inclusief M1-chip, ultradun ontwerp en een regenboog aan kleuren. Inmiddels is dit 24-inch model de enige iMac die Apple nog verkoopt, want zowel de iMac Pro als 27-inch iMac zijn uit de schappen gehaald. De keuze is dus niet reuze – en de iMac 2021 is al toe aan een opvolger.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

We wachten daarom al enige tijd op het volgende iMac-model, maar volgens Apple-analist Mark Gurman gaat dat nog wat langer duren. Hij schrijft namelijk dat er geen enkele indicatie is dat Apple een nieuwe iMac gaat uitbrengen vóórdat de M3-chip wordt geïntroduceerd. En hij denkt dat we die processor op zijn vroegst pas eind dit jaar gaan zien – misschien zelfs pas volgend jaar.

Van M1 tot M3

Jarenlang draaiden de meeste Macs op de processors van Intel – tot 2020. Apple besloot toen om hun eigen chips te ontwikkelen, die naar verhouding veel efficiënter zijn. Zo zijn ze niet alleen sneller, maar gebruiken ze ook een stuk minder stroom.

Inmiddels is het 2023 en heeft Apple al flink aan de processor-weg getimmerd. Het bedrijf begon in 2021 met de M1-chip, maar in 2022 verscheen alweer diens opvolger: de M2. En die hebben allebei weer hun eigen, nog krachtigere varianten – van Pro en Max tot Ultra. Benieuwd naar alle verschillen? Wij hebben alle Mac-processors vergeleken.

Waarschijnlijk krijgt de iMac 2023 dus al Apple’s volgende processor: de M3-chip. Die gaan we waarschijnlijk eerst zien in het volgende MacBook Air-model – en die gaan we dit jaar ook al zien. En komt er in de toekomst een nieuwe 13-inch MacBook Pro en Mac mini, dan verwachten we dat deze ook een M3 krijgen.

Mac-nieuws

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals wanneer deze Macs worden uitgebracht? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar