Terug naar IGTV: nieuwe Instagram-app is rivaal van YouTube
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

IGTV: nieuwe Instagram-app is rivaal van YouTube

Door Laura Grootaarts21 juni 2018 09:352 min. leestijd0

Instagram gaat de rechtstreekse concurrentie aan met YouTube. Voortaan is het mogelijk om video’s met een lengte van tot één uur te uploaden: tot nu toe mogen video’s maximaal één minuut duren. 

igtv

IGTV: nieuwe app van Instagram

Het nieuwe onderdeel van Instagram heet IGTV en de app is nu al te vinden in de App Store. IGTV wordt ook geïntegreerd in de Instagram-app zelf, via een tv-vormig knopje boven de Instagram Stories.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Instagram is ervan overtuigd dat dit de toekomst van video is: ‘Mensen besteden steeds meer tijd aan entertainment op hun mobiele telefoon. Wij maken het ze gemakkelijker om dichter bij de makers en de content waar ze van houden te komen.’ De video’s zijn fullscreen en verticaal georiënteerd, omdat dat de manier is waarop mensen hun smartphone gebruiken – horizontale video is bijna ouderwets.

Influencers en vloggers

Iedereen kan met IGTV langere video’s maken, maar vooral voor influencers en vloggers is deze nieuwe functie een interessante toevoeging. Voor langere video’s moesten zij tot nu toe hun toevlucht zoeken tot YouTube. De vraag is maar of de YouTubers nu massaal overgaan op Instagram, want echt een duidelijk verdienmodel biedt IGTV nog niet. Zo is de dienst vooralsnog advertentievrij.

Download IGTV gratis in de App Store.

 

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar