Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

IGTV: nieuwe Instagram-app is rivaal van YouTube

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
igtv

Instagram gaat de rechtstreekse concurrentie aan met YouTube. Voortaan is het mogelijk om video’s met een lengte van tot één uur te uploaden: tot nu toe mogen video’s maximaal één minuut duren. 

IGTV: nieuwe app van Instagram

Het nieuwe onderdeel van Instagram heet IGTV en de app is nu al te vinden in de App Store. IGTV wordt ook geïntegreerd in de Instagram-app zelf, via een tv-vormig knopje boven de Instagram Stories.

Instagram is ervan overtuigd dat dit de toekomst van video is: ‘Mensen besteden steeds meer tijd aan entertainment op hun mobiele telefoon. Wij maken het ze gemakkelijker om dichter bij de makers en de content waar ze van houden te komen.’ De video’s zijn fullscreen en verticaal georiënteerd, omdat dat de manier is waarop mensen hun smartphone gebruiken – horizontale video is bijna ouderwets.

Influencers en vloggers

Iedereen kan met IGTV langere video’s maken, maar vooral voor influencers en vloggers is deze nieuwe functie een interessante toevoeging. Voor langere video’s moesten zij tot nu toe hun toevlucht zoeken tot YouTube. De vraag is maar of de YouTubers nu massaal overgaan op Instagram, want echt een duidelijk verdienmodel biedt IGTV nog niet. Zo is de dienst vooralsnog advertentievrij.

Download IGTV gratis in de App Store.


Lees verder na de advertentie

 


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt