Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze app geeft je toegang tot iCloud-sleutelhanger in Windows

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iCloud sleutelhanger windows


Lees verder na de advertentie

Wist je dat iCloud voor Windows een ingebouwde app voor iCloud-sleutelhanger heeft? Zo kun je ook zonder Apple-apparaat bij je wachtwoorden.

iCloud-sleutelhanger op Windows

In Windows kon je voorheen alleen gebruikmaken van de wachtwoorden in je iCloud-sleutelhanger door middel van een browserextensie. Deze is te gebruiken in Google Chrome en Microsoft Edge. De extensie werd begin 2021 beschikbaar, samen met een update voor iCloud voor Windows.

Met deze browserextensie kun je de wachtwoorden in je sleutelhanger ook op je Windows-pc automatisch laten invullen op websites – net als in Safari op je Apple-apparaten. Ook bewaart de extensie nieuwe wachtwoorden die je in je browser aanmaakt. Wat echter lang ontbrak, was een manier om deze wachtwoorden te zien of te beheren.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Toen versie 12.5 van iCloud voor Windows in 2021 werd uitgebracht, zat er echter een speciale iCloud-sleutelhanger-app in verstopt. Hierdoor kun je nu ook in Windows de wachtwoorden in je sleutelhanger bekijken, wijzigen, toevoegen of verwijderen. Dit is vooral handig als je een Windows-programma gebruikt waarbij je een wachtwoord moet invullen. iCloud-sleutelhanger werkt namelijk nog steeds niet buiten je browser op Windows – in tegenstelling tot de iPhone, iPad en Mac.

iCloud voor Windows

Overigens is de iCloud-sleutelhanger-app bij lange na niet de enige functie van iCloud voor Windows. Zo heb je ook het volgende: iCloud Drive in Windows Verkenner, synchronisatie van Apple-apps (Foto’s, Mail, Contacten en Agenda), en het synchroniseren van Safari-bladwijzers in verschillende browsers (Internet Explorer, Firefox en Chrome).

iCloud voor Windows is te downloaden in de Microsoft Store. De app vergt minstens de 1903-versie (uitgekomen in mei 2019) van Windows 10. Al heb je voor sommige functies wel Windows 11 nodig, zoals het bekijken van je iCloud-foto’s in de foto’s-app van Windows.

Meer over iCloud

iCloud Drive: wat is het en hoe werkt het?

iCloud agenda: zo deel je hem op al je apparaten (en met anderen)

iCloud-opslag vol? 8 manieren om ruimte vrij te maken op je iPhone

Upgraden naar iCloud+: zo werkt het (en dit heb je eraan)

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over iCloud? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!