Terug naar HomePod software 16.3 is uit (en activeert een geheime sensor)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

HomePod software 16.3 is uit (en activeert een geheime sensor)

Door Ward Edema25 januari 2023 09:163 min. leestijd3

HomePod software 16.3 is uit, en het is misschien wel de grootste update die de HomePod (mini) ooit gekregen heeft. De meest bijzondere toevoeging: hij activeert een geheime sensor. Dit moet je weten.

HomePod software 16.3

HomePod software 16.3

Nadat eerdere deze week iOS 16.3 uitkwam, met onder andere een nieuwe wallpaper en een veiligere iCloud-modus, zijn nu ook de HomePod en HomePod mini aan de beurt. In versie 16.3 van de HomePod software zijn – in tegenstelling tot de meeste updates – heel wat nieuwe functies toegevoegd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De belangrijkste hiervan activeert een sensor die al 2,5 jaar onbenut in de HomePod mini zat. Het gaat om de interne temperatuur- en vochtigheidssensor. Download je de update, dan zullen de HomePod mini’s in je huis voortaan het binnenklimaat doorgeven aan je Woning-app. Ideaal voor wie een smart home heeft – of voor wie er een wil bouwen.

Meer nieuwe functies

Dat is echter verre van alles. Zo zijn omgevingsgeluiden, waarmee je bijvoorbeeld regen of golven kunt horen, sterk verbeterd in kwaliteit. Bovendien kun je ze nu ook als (erg ontspannende) wekker gebruiken. Ook is er nu ingebouwde ondersteuning voor Zoek mijn vrienden, waarmee je de locatie van familie en vrienden via Siri op kunt vragen.

En, ook niet verkeerd: activeer je nu via Siri een smart home-apparaat in een ander deel van het huis, dan krijg je een toontje te horen dat de slimme assistent je begrepen heeft. En zo is er nóg meer nieuws – dit is de volledige waslijst aan verbeteringen:

  • Temperatuur- en vochtigheidssensor meet je binnenklimaat met de HomePod (2e generatie) en de HomePod mini
  • Opnieuw gemasterde en nog meeslependere omgevingsgeluiden kunnen nu worden toegevoegd aan scènes, automatiseringen en wekkers in de Woning-app
  • Met Zoek mijn op de HomePod kun je Siri nu naar de locatie van familie en vrienden vragen, als ze hun locatie met je hebben gedeeld
  • Herhalende woningautomatiseringen kunnen nu worden geconfigureerd met alleen je stem
  • Er wordt nu een Siri-bevestigingstoon afgespeeld om aan te geven dat verzoeken in je slimme woning zijn voltooid voor accessoires die mogelijk geen zichtbare verandering weergeven of zich in een andere kamer bevinden
  • Gesproken materiaal zoals podcasts wordt met audiotuning geoptimaliseerd, zodat dit nog duidelijker klinkt op de HomePod (2e generatie) en de HomePod (1e generatie)
  • Bijgewerkte volumeregelaars op de HomePod (1e generatie) geeft je meer fijnmazige aanpassingen bij lagere volumes.

HomePod updaten

Je vindt de update voor de HomePod en HomePod mini in de Woning-app (in iOS 16.3 en iPadOS 16.3). Klik hier rechtsboven op de drie puntjes, en selecteer ‘Woninginstellingen>Software-update’. Je kunt ook wachten tot je HomePod uit zichzelf updatet – dit gebeurt over het algemeen vrij snel.

Krijg je door de nieuwe functies interesse in een HomePod mini, bijvoorbeeld als handige uitbreiding voor je smart home, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan ons artikel: 3 redenen waarom je nú een HomePod mini moet kopen. En ben je al wel zeker van je zaak, werp dan een blik op onze prijsvergelijker!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rico
Lezer
Rico

Erg leuke functie op de HomePod Mini en straks dus de HP 2023 die sensoren. Werkt leuk en (denk ik) goed. De temp en humidity geven een leuk beeld van het ‘klimaat’ in huis. De kalibratie van de sensors duurde een aanvullende 30 minuten na de erg trage update.

Jozef Leenaerts *
Lezer
Jozef Leenaerts *

Heb de HomePod temp en rv snel in bestaande automatisatie opdracht kunnen opnemen, echter alleen via de IPhone. Zijn deze parameters (nog?) niet bereikbaar in de opdrachten app op de iPad, die eveneens op versie 16.3 staat?? Op de iPad komen de HomePod temp en RV evenmin niet te voorschijn in de Home app.

Corné Verhoeven
Lezer
Corné Verhoeven

Ik heb een automatisering gemaakt, als de temperatuur in de keuken waar de HomePods staan boven de 20 graden komt gaan de hue spots in de keuken rood branden. Je heb er verder weinig aan maar het is wel leuk.

Deze automatisering kan je ook instellen met de bewegingssensoren van Hue, in die sensoren zit ook een temperatuur sensor

( alles instellen via de woning app)