Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

HomePod software 16.3 is uit (en activeert een geheime sensor)

Auteur: Ward Edema
3 reacties
HomePod software 16.3


Lees verder na de advertentie

HomePod software 16.3 is uit, en het is misschien wel de grootste update die de HomePod (mini) ooit gekregen heeft. De meest bijzondere toevoeging: hij activeert een geheime sensor. Dit moet je weten.

HomePod software 16.3

Nadat eerdere deze week iOS 16.3 uitkwam, met onder andere een nieuwe wallpaper en een veiligere iCloud-modus, zijn nu ook de HomePod en HomePod mini aan de beurt. In versie 16.3 van de HomePod software zijn – in tegenstelling tot de meeste updates – heel wat nieuwe functies toegevoegd.

De belangrijkste hiervan activeert een sensor die al 2,5 jaar onbenut in de HomePod mini zat. Het gaat om de interne temperatuur- en vochtigheidssensor. Download je de update, dan zullen de HomePod mini’s in je huis voortaan het binnenklimaat doorgeven aan je Woning-app. Ideaal voor wie een smart home heeft – of voor wie er een wil bouwen.

Meer nieuwe functies

Dat is echter verre van alles. Zo zijn omgevingsgeluiden, waarmee je bijvoorbeeld regen of golven kunt horen, sterk verbeterd in kwaliteit. Bovendien kun je ze nu ook als (erg ontspannende) wekker gebruiken. Ook is er nu ingebouwde ondersteuning voor Zoek mijn vrienden, waarmee je de locatie van familie en vrienden via Siri op kunt vragen.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

En, ook niet verkeerd: activeer je nu via Siri een smart home-apparaat in een ander deel van het huis, dan krijg je een toontje te horen dat de slimme assistent je begrepen heeft. En zo is er nóg meer nieuws – dit is de volledige waslijst aan verbeteringen:

  • Temperatuur- en vochtigheidssensor meet je binnenklimaat met de HomePod (2e generatie) en de HomePod mini
  • Opnieuw gemasterde en nog meeslependere omgevingsgeluiden kunnen nu worden toegevoegd aan scènes, automatiseringen en wekkers in de Woning-app
  • Met Zoek mijn op de HomePod kun je Siri nu naar de locatie van familie en vrienden vragen, als ze hun locatie met je hebben gedeeld
  • Herhalende woningautomatiseringen kunnen nu worden geconfigureerd met alleen je stem
  • Er wordt nu een Siri-bevestigingstoon afgespeeld om aan te geven dat verzoeken in je slimme woning zijn voltooid voor accessoires die mogelijk geen zichtbare verandering weergeven of zich in een andere kamer bevinden
  • Gesproken materiaal zoals podcasts wordt met audiotuning geoptimaliseerd, zodat dit nog duidelijker klinkt op de HomePod (2e generatie) en de HomePod (1e generatie)
  • Bijgewerkte volumeregelaars op de HomePod (1e generatie) geeft je meer fijnmazige aanpassingen bij lagere volumes.

HomePod updaten

Je vindt de update voor de HomePod en HomePod mini in de Woning-app (in iOS 16.3 en iPadOS 16.3). Klik hier rechtsboven op de drie puntjes, en selecteer ‘Woninginstellingen>Software-update’. Je kunt ook wachten tot je HomePod uit zichzelf updatet – dit gebeurt over het algemeen vrij snel.

Krijg je door de nieuwe functies interesse in een HomePod mini, bijvoorbeeld als handige uitbreiding voor je smart home, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan ons artikel: 3 redenen waarom je nú een HomePod mini moet kopen. En ben je al wel zeker van je zaak, werp dan een blik op onze prijsvergelijker!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!