Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

3 redenen waarom je nú een HomePod mini moet kopen

Auteur: Ward Edema
0 reacties
HomePod mini


Lees verder na de advertentie

Zit je te twijfelen of je een HomePod mini moet kopen? De kleine speaker is in 2023 een betere deal dan ooit: dit zijn 3 redenen waarom.

HomePod mini

De HomePod mini is Apple’s kleine slimme speaker. Hij klinkt als een (kleine) klok, kan met je stem aangestuurd worden via Siri, en heeft allerlei handigheden zoals ondersteuning voor AirPlay en HomeKit. Bovendien werkt hij perfect samen met je andere Apple-apparaten, waardoor je bijvoorbeeld zo je telefoongesprek of muziek van je iPhone overzet naar de HomePod.

De kleine speaker is dus ideaal voor elke Apple-fan – maar er is een kanttekening. Inmiddels is de kleine speaker namelijk al bijna 2,5 jaar op de markt. Dus kun je nu niet beter wachten op de opvolger? Het korte antwoord: nee! Het lange antwoord: zie de redenen hieronder.

1. Er komt geen nieuw model

Volgens Apple-guru Mark Gurman hoeven we in ieder geval in de komende jaren géén nieuwe HomePod mini te verwachten. Apple zou namelijk helemaal niet werken aan een nieuw model, omdat er geen echte reden is om er een te ontwikkelen.


kooptip

De chip is snel genoeg, de audio goed genoeg, en de connectiviteit is up-to-date. De grootste verbeteringen die Apple in gedachten heeft, kunnen volgens Gurman gewoon via software-updates worden toegevoegd. Een voorbeeld daarvan zien we nú al.

2. Steeds meer nieuwe functies

De HomePod mini krijgt deze week nog de update naar versie 16.3, waarmee meerdere nieuwe functies naar de kleine speaker komen. De coolste is dat nu éindelijk de ‘geheime’ sensoren voor temperatuur en luchtvochtigheid worden geactiveerd.

Dat wil zeggen dat je straks voor elke kamer waar een HomePod mini staat kunt zien wat de temperatuur en luchtvochtigheid op dat moment is. Dit is af te lezen via de Woning-app. Later in de lente komt er nóg een coole functie: Geluidsdetectie. Hiermee hoort je HomePod of er ergens een alarm afgaat, en geeft dan een melding op je iPhone. Kortom: de HomePod mini kan nog steeds telkens meer!

3. Meer voor minder

De prijs van de HomePod mini staat al sinds zijn introductie in Nederland vast: € 109. Dat terwijl veel producten de laatste tijd een stuk duurder zijn geworden door de hoge inflatie, en de prijs van de HomePod mini in veel Europese landen vorige week nog is verhoogd.

Bij meerdere webshops is de prijs ook al (een beetje) onder de adviesprijs gedoken. Zo heb je de HomePod mini inmiddels voor minder dan € 105. En je krijgt voor dat geld dus meer functies dan voorheen: dat mag best een goede deal genoemd worden!

HomePod mini kopen

Wil je een HomePod mini kopen? Werp dan een blik op de beste deals van dit moment:

En wil je live de prijzen bijhouden, dan kun je een blik werpen op onze prijsvergelijker:

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!