Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

HomePod reviews: dit zijn de eerste kritieken op Apple's slimme speaker

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
populairste slimme speaker


Lees verder na de advertentie

Deze week start Apple in verschillende Engelstalige landen met de verkoop van de HomePod. De slimme speaker van Apple gaat de strijd aan met onder meer Amazon Echo en Google Home, maar hoe verhoudt hij zich tot de concurrentie? Je leest het in dit overzicht van HomePod reviews.

Eerste HomePod reviews

De eerste recensenten zijn vrij eensgezind in hun oordeel: de HomePod moet het vooral hebben van zijn uitmuntende geluidskwaliteit. Die is niet alleen beter dan de grote concurrenten, maar zelfs indrukwekkender dan een aantal veel duurdere luidsprekers.

De media zijn echter minder te spreken over de slimheid van de HomePod. Vooral dat de slimme speaker slechts één stem kan herkennen, is een doorn in het oog. Hierdoor kan iedereen die aangesloten is op jouw wifi-netwerk, bijvoorbeeld je e-mails of berichten laten voorlezen.

The Verge

Nilay Patel van The Verge is bijzonder enthousiast over de geluidskwaliteit van de HomePod. ‘Het klinkt veel beter dan elke andere luidspreker in zijn prijsklasse’, schrijft hij. Toch beschouwt Patel de HomePod als ‘eenzaam’. De speaker is volgens hem ontworpen voor iemand die alleen woont, aangezien je de HomePod slechts kan verbinden met één iPhone en iCloud-account.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Daarnaast betreurt hij dat gebruikers het apparaat niet kunnen vragen om muziek af te spelen met Spotify en ergert hij zich aan veel beperkingen van Siri. ‘De HomePod klinkt ongelooflijk, maar niet zo wereldschokkend dat je moet overstappen naar een andere dienst dan Spotify, of de frustrerende beperkingen van Siri moet accepteren’, zo concludeert hij.

Techcrunch

Ook Matthew Panzarino van Techcrunch was lyrisch over het geluid, maar heeft zijn twijfels bij de beperkingen. ‘Apple’s HomePod is de best klinkende slimme luidspreker’, stelt hij. ‘Maar als je niet van Apple Music houdt, koop dan geen HomePod. De HomePod klinkt geweldig, maar het is de vraag of het geluid de beperkingen rechtvaardigt.’

BuzzFeed

Nicole Nguyen van BuzzFeed was te spreken over de strakke integratie met de iPhone, Siri’s stemherkenning en de mogelijkheid om berichten met de stem te verzenden. Ze genoot ook van het geluid, maar heeft moeite met het prijskaartje van $349. ‘De HomePod is moeilijk te verkopen als je kijkt naar de prijs en flexibiliteit ten opzichte van de concurrenten. De speaker is ontworpen voor iemand die alleen maar Apple-producten bezit. Iemand die woont in het iOS of macOS-ecosysteem, een abonnement op Apple Music heeft en alleen maar verlangt naar de basisfuncties van een slimme luidspreker’.

The Independent

The Independent was een stuk enthousiaster. De configuratie is erg eenvoudig en werkt net zo gemakkelijk als bij de AirPods, schrijft David Phelan. Daarnaast is de geluidskwaliteit volgens hem beter dan elke andere slimme speaker die hij heeft gehoord, waaronder de Sonos One. ‘Als je een abonnee van Apple Music bent, is de HomePod zonder meer de meest aantrekkelijke optie. En zelfs als je dat niet bent, is er nog veel te genieten.’