Terug naar HomePod reviews: dit zijn de eerste kritieken op Apple's slimme speaker
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

HomePod reviews: dit zijn de eerste kritieken op Apple's slimme speaker

Door Koen van Ekeren7 februari 2018 11:593 min. leestijd1

Deze week start Apple in verschillende Engelstalige landen met de verkoop van de HomePod. De slimme speaker van Apple gaat de strijd aan met onder meer Amazon Echo en Google Home, maar hoe verhoudt hij zich tot de concurrentie? Je leest het in dit overzicht van HomePod reviews.

HomePod reviews

Eerste HomePod reviews

De eerste recensenten zijn vrij eensgezind in hun oordeel: de HomePod moet het vooral hebben van zijn uitmuntende geluidskwaliteit. Die is niet alleen beter dan de grote concurrenten, maar zelfs indrukwekkender dan een aantal veel duurdere luidsprekers.

De media zijn echter minder te spreken over de slimheid van de HomePod. Vooral dat de slimme speaker slechts één stem kan herkennen, is een doorn in het oog. Hierdoor kan iedereen die aangesloten is op jouw wifi-netwerk, bijvoorbeeld je e-mails of berichten laten voorlezen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

The Verge

Nilay Patel van The Verge is bijzonder enthousiast over de geluidskwaliteit van de HomePod. ‘Het klinkt veel beter dan elke andere luidspreker in zijn prijsklasse’, schrijft hij. Toch beschouwt Patel de HomePod als ‘eenzaam’. De speaker is volgens hem ontworpen voor iemand die alleen woont, aangezien je de HomePod slechts kan verbinden met één iPhone en iCloud-account.

Daarnaast betreurt hij dat gebruikers het apparaat niet kunnen vragen om muziek af te spelen met Spotify en ergert hij zich aan veel beperkingen van Siri. ‘De HomePod klinkt ongelooflijk, maar niet zo wereldschokkend dat je moet overstappen naar een andere dienst dan Spotify, of de frustrerende beperkingen van Siri moet accepteren’, zo concludeert hij.

Techcrunch

Ook Matthew Panzarino van Techcrunch was lyrisch over het geluid, maar heeft zijn twijfels bij de beperkingen. ‘Apple’s HomePod is de best klinkende slimme luidspreker’, stelt hij. ‘Maar als je niet van Apple Music houdt, koop dan geen HomePod. De HomePod klinkt geweldig, maar het is de vraag of het geluid de beperkingen rechtvaardigt.’

BuzzFeed

Nicole Nguyen van BuzzFeed was te spreken over de strakke integratie met de iPhone, Siri’s stemherkenning en de mogelijkheid om berichten met de stem te verzenden. Ze genoot ook van het geluid, maar heeft moeite met het prijskaartje van $349. ‘De HomePod is moeilijk te verkopen als je kijkt naar de prijs en flexibiliteit ten opzichte van de concurrenten. De speaker is ontworpen voor iemand die alleen maar Apple-producten bezit. Iemand die woont in het iOS of macOS-ecosysteem, een abonnement op Apple Music heeft en alleen maar verlangt naar de basisfuncties van een slimme luidspreker’.

The Independent

The Independent was een stuk enthousiaster. De configuratie is erg eenvoudig en werkt net zo gemakkelijk als bij de AirPods, schrijft David Phelan. Daarnaast is de geluidskwaliteit volgens hem beter dan elke andere slimme speaker die hij heeft gehoord, waaronder de Sonos One. ‘Als je een abonnee van Apple Music bent, is de HomePod zonder meer de meest aantrekkelijke optie. En zelfs als je dat niet bent, is er nog veel te genieten.’

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Call Center Solutions
Lezer
Call Center Solutions

Thank you for this post. Good luck. Thanks & Regards,
From Call Center Solutions.