Terug naar HomePod komt eraan – en er zijn weer eens allerlei details gelekt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

HomePod komt eraan – en er zijn weer eens allerlei details gelekt

Door Laura Grootaarts22 januari 2018 11:422 min. leestijd0

Het ziet ernaar uit dat Apple’s slimme speaker HomePod zeer binnenkort in de winkels ligt in enkele Engelstalige landen. Een officiële releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar er zijn op dit moment genoeg tekenen die erop wijzen dat het nu echt niet meer lang kan duren.

HomePod

HomePod: goedkeuring FCC

Eerder werd al duidelijk dat de eerste batch speakers op weg is naar Apple. Daarnaast is nu ook bekend dat HomePod goedgekeurd is door de Federal Communications Commission (FCC). Dit Amerikaanse overheidsorgaan keurt nieuwe apparaten met bluetooth en wifi, pas na goedkeuring mogen deze op de markt worden gebracht. Vaak zit tussen deze goedkeuring en de release slechts enkele weken.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Details in iOS 11.2.5

Er zijn nog meer aanwijzingen voor een snelle release van de HomePod. In de laatste bèta-versie van iOS 11.2.5 zijn namelijk enkele details terug te vinden betreffende de slimme speaker, zo ontdekte twitteraar Filipe Espósito. Hij trof in de code van de nieuwe iOS-versie pictogrammen aan die enkele nieuwe HomePod-functies verklappen. Ze hebben alles te maken met de app Woning.

HomePod iconen

Uit de iconen valt op te maken dat HomePod meerdere stemmen herkent. Dat betekent dat Siri opdrachten accepteert van meer dan één persoon en het ligt daarbij in de lijn der verwachting dat ook de resultaten dan gepersonaliseerd worden. Zodat Siri weet welk muziekje hij moet instarten als jij hem opdraagt je favoriete liedje af te spelen, en iets anders afspeelt als een gezinslid diezelfde vraag stelt.

Uit de code valt verder af te leiden dat je Siri kunt muten. Siri luistert in principe altijd mee, maar het lijkt erop dat je dat kunt voorkomen. ‘Handig voor feestjes’, meent Espósito. En hij heeft daarmee een punt, want je wilt niet dat de visite met de HomeKit-lampen of je verwarming speelt. Verder zien we icoontjes die verschillende scènes verbeelden. Het popcorn-icoon lijkt te duiden op een avondje film, waarbij je via HomePod de lichten dimt en de film van start laat gaan op je Apple TV.

Aangekondigd tijdens WWDC

HomePod werd in juni vorig jaar aangekondigd tijdens de WWDC – Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. De speaker met Siri-integratie had in december in de winkels moeten liggen, maar dat bleek niet haalbaar. Het is nog niet duidelijk of en wanneer HomePod naar Nederland komt.

Lees ook ons dossier over HomePod.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar