Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws HomePod

HomePod komt eraan – en er zijn weer eens allerlei details gelekt

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
HomePod iconen


Lees verder na de advertentie

Het ziet ernaar uit dat Apple’s slimme speaker HomePod zeer binnenkort in de winkels ligt in enkele Engelstalige landen. Een officiële releasedatum is nog niet bekendgemaakt, maar er zijn op dit moment genoeg tekenen die erop wijzen dat het nu echt niet meer lang kan duren.

HomePod

HomePod: goedkeuring FCC

Eerder werd al duidelijk dat de eerste batch speakers op weg is naar Apple. Daarnaast is nu ook bekend dat HomePod goedgekeurd is door de Federal Communications Commission (FCC). Dit Amerikaanse overheidsorgaan keurt nieuwe apparaten met bluetooth en wifi, pas na goedkeuring mogen deze op de markt worden gebracht. Vaak zit tussen deze goedkeuring en de release slechts enkele weken.

Details in iOS 11.2.5

Er zijn nog meer aanwijzingen voor een snelle release van de HomePod. In de laatste bèta-versie van iOS 11.2.5 zijn namelijk enkele details terug te vinden betreffende de slimme speaker, zo ontdekte twitteraar Filipe Espósito. Hij trof in de code van de nieuwe iOS-versie pictogrammen aan die enkele nieuwe HomePod-functies verklappen. Ze hebben alles te maken met de app Woning.


kooptip

Uit de iconen valt op te maken dat HomePod meerdere stemmen herkent. Dat betekent dat Siri opdrachten accepteert van meer dan één persoon en het ligt daarbij in de lijn der verwachting dat ook de resultaten dan gepersonaliseerd worden. Zodat Siri weet welk muziekje hij moet instarten als jij hem opdraagt je favoriete liedje af te spelen, en iets anders afspeelt als een gezinslid diezelfde vraag stelt.

Uit de code valt verder af te leiden dat je Siri kunt muten. Siri luistert in principe altijd mee, maar het lijkt erop dat je dat kunt voorkomen. ‘Handig voor feestjes’, meent Espósito. En hij heeft daarmee een punt, want je wilt niet dat de visite met de HomeKit-lampen of je verwarming speelt. Verder zien we icoontjes die verschillende scènes verbeelden. Het popcorn-icoon lijkt te duiden op een avondje film, waarbij je via HomePod de lichten dimt en de film van start laat gaan op je Apple TV.

Aangekondigd tijdens WWDC

HomePod werd in juni vorig jaar aangekondigd tijdens de WWDC – Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. De speaker met Siri-integratie had in december in de winkels moeten liggen, maar dat bleek niet haalbaar. Het is nog niet duidelijk of en wanneer HomePod naar Nederland komt.

Lees ook ons dossier over HomePod.