Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

HomePod release nabij? Eerste batch speakers onderweg naar Apple

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
populairste slimme speaker


Lees verder na de advertentie

In Engelstalige landen had de HomePod eind afgelopen jaar al uit moeten komen. In november liet Apple echter weten dat het ‘nog iets meer tijd nodig heeft’ om de slimme speaker af te maken. Deze zou ergens aan het begin van 2018 op de markt gebracht worden. Blijkbaar is Apple bijna klaar, want de Taipei Times meldt dat er al 1 miljoen HomePods onderweg zijn naar Apple. Dat past goed bij een eerder gerucht dat de HomePod release waarschijnlijk in februari plaatsvindt. Ook het feit dat je Siri nu al naar het nieuws kunt vragen, duidt op een snelle komst van de HomePod.

HomePod release in februari?

Deze eerste batch HomePods is afkomstig van Inventec, een van twee bedrijven die de slimme speaker produceren. Het andere bedrijf is Hon Hai Precision Industry. Voor Apple-begrippen lijken 1 miljoen exemplaren vrij schaal, maar tegelijkertijd zegt de dezelfde bron uit Taiwan dat er verwacht wordt dat in heel 2018 waarschijnlijk zo’n 10 tot 12 miljoen speakers verkocht gaan worden.

Concurrenten van de HomePod

Doordat de HomePod pas zo laat op de markt komt, hadden Apple’s concurrenten wel genoeg tijd om marktaandeel te veroveren. De grootste speler op dit moment is Amazon met zijn Echo en de slimme assistente Alexa. Daarnaast wist echter ook Google met zijn Home-lijn en de Assistant behoorlijk wat slimme speakers onder de mensen te brengen. Voor de slimme assistenten van zowel Amazon als Google geldt echter dat ze maar een beperkt aantal talen ondersteunen. Daarom zijn de speakers bijvoorbeeld ook nog niet beschikbaar in Nederland.

Apple’s kans

Volgens ons ligt hier juist Apple’s kans. Siri werkt al in veel meer talen en dus moet het geen groot probleem zijn om de HomePod snel internationaal uit te brengen. Laten we dus hopen dat Apple alleen vanwege de beperkte beschikbaarheid ervoor gekozen heeft om de HomePod eerst in de VS, het VK en Australië uit te brengen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt