Terug naar ‘HomePod komt mogelijk naar Nederland (en misschien al snel)’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘HomePod komt mogelijk naar Nederland (en misschien al snel)’

Door Redactie iCreate9 december 2021 09:262 min. leestijd1

De Apple HomePod  is nooit in Nederland verschenen. Maar daar komt misschien verandering in, zo zou blijken uit een bèta-versie van de HomePod-software. Mogelijk is de slimme speaker al heel snel in Nederland te koop.

Blauwe HomePod mini

HomePod: Nederlandse Siri komt eraan

De eerste HomePod is verkrijgbaar sinds 2018 en sinds vorig jaar is-ie er ook in een kleinere versie: de HomePod mini. Je bedient de HomePod hoofdzakelijk via de virtuele assistent Siri, met spraakcommando’s. Siri op de HomePod sprak al die tijd nog geen Nederlands. Maar in iOS 15.2 wordt Nederlands wel als taal toegevoegd, zo schrijft iCulture.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple test momenteel met bèta’s de toekomstige software voor iPhone en HomePod. Mensen die een HomePod hebben plus een beta-profiel van de HomePod-software (versie 15.2), ontdekten dat je voor de HomePod nu ook eindelijk Nederlands als Siri-taal kunt instellen. Die toevoeging lijkt erop te wijzen dat de HomePod dan toch écht uit zal komen in Nederland. Misschien volgt de HomePod-release in zelfs al heel snel, want we verwachten iOS 15.2 uiterlijk volgende week.

En België dan? Ook in België is de HomePod nog altijd niet verkrijgbaar. Ook Belgische gebruikers krijgen met 15.2 de optie om Siri op de HomePod Nederlands te laten spreken. Er is geen Siri met typisch Vlaams accent beschikbaar – maar deze Siri-stem lijkt sowieso te zijn verdwenen sinds de release van iOS 15 eerder dit jaar.

HomePod mini

De kans dat Apple hier een product op de markt brengt dat vier jaar oud is, lijkt ons gering. Maar de HomePod mini, de kleine versie van de HomePod, is wel een goede kanshebber. De bolvormige mini is net zo slim als zijn grotere broer, en je kunt hem ook gebruiken als intercom. De HomePod mini maakte vorig jaar zijn debuut en dit jaar werd er een reeks vrolijke kleurtjes aan het assortiment toegevoegd.

Mocht de HomePod straks inderdaad ook beschikbaar komen in Nederland, dan bestaat ook de kans dat ook Apple Music Voice deze kant op komt, dit is een voordeliger Apple Music-abonnement. Hiermee heb je toegang tot de Apple Music-catalogus via spraakopdrachten aan Siri.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Via: 9to5Mac

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Johan
Lezer
Johan

Het is niet nodig om iOS 15.2 te hebben. Alleen het betaprofiel van de HomePod.