Terug naar HomePod mini nu officieel verkrijgbaar in Nederland en België
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

HomePod mini nu officieel verkrijgbaar in Nederland en België

Door Laura Grootaarts25 maart 2022 11:212 min. leestijd0

Eindelijk is het zover: de HomePod mini is vanaf vandaag officieel te koop in Nederland en in België. Dat is een kleine verrassing, want Apple kondigde de komst van de HomePod mini begin deze maand aan, maar maakte toen de officiële releasedatum niet bekend. Duidelijker dan ‘eind maart’ werd het niet.

HomePod mini

HomePod mini release Nederland en België

We dachten bijna dat het er nooit meer van zou komen. Apple heeft de originele HomePod in het grote formaat uit productie gehaald, en deze kleine variant is in het buitenland al anderhalf jaar verkrijgbaar. Tijdens Apple’s Peek Performance-event begin deze maand werd duidelijk dat-ie naar Nederland en België zou komen. Was het dan een enorme verrassing? Dat dan ook weer niet. Siri op de HomePod sprak sinds december plots Nederlands en dat bleek een duidelijke voorbode te zijn. Later werd met iOS 15.4 ook spraakherkenning voor het Nederlands toegevoegd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Met de HomePod mini kun je muziek en audio beluisteren. Zet je er twee naast elkaar, dan vormen ze samen een stereopaar. Maar de slimme speaker kan meer. Zo kun je allerlei vragen stellen aan de virtuele assistent Siri. Of bedien al je slimme HomeKit-apparaten. Ook leuk is de intercom-functie, waarmee je spraakberichten kunt versturen naar al je huisgenoten.

Wil je meer weten over wat de HomPod allemaal kan? Lees dan verder in ons HomePod mini-dossier:

Meer weten over HomePod mini?
Bekijk dit dossier

HomePod mini Nederland kopen

De HomePod mini is vanaf 25 maart officieel te koop in Nederland. Eerder dook hij ook al op in Nederlandse webshops, maar dan ging het om import uit andere Europese landen. Nu kun je terecht bij Apple zelf, of bij erkende Apple-resellers. Dat betekent dat er nu ook support wordt geboden door Apple, voor als er problemen ontstaan met je HomePod.

De HomePod mini kost € 109 en is verkrijgbaar in spacegrijs, blauw, wit, geel en oranje. Je koopt hem bij Apple en bij webshops als Amac en Coolblue. Overigens zijn ze op dit moment niet overal even goed beschikbaar.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar