Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo eenvoudig is HomePod te bedienen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
HomePod volume


Lees verder na de advertentie

Apple heeft bekendgemaakt dat HomePod op 9 februari in de verkoop gaat in een aantal Engelstalige landen. We wisten al dat HomePod Siri-spraakbesturing heeft, maar op de website van Apple zijn inmiddels details te vinden over de bediening van de slimme speaker.

Hé Siri!

HomePod

HomePod is de zoveelste reïncarnatie van Siri. Dus de meest voor de hand liggende manier om de speaker te bedienen, is met je stem. Je kunt Siri vragen stellen, opdrachten geven of via hem slimme apparaten in je huis aansturen. Komt Siri in actie en luistert hij naar je, dan zie je aan de bovenkant van de speaker de welbekende golfvorm bewegen.

Touch-bediening HomePod

De bovenkant van de speaker werkt echter ook gewoon als touchscreen. Er zijn geen ingewikkelde nieuwe veeggebaren – de benodigde gebaren heb je waarschijnlijk zo in de vingers. Dit zijn ze allemaal:

  • Tik – play of pauze
  • Dubbeltik – volgende nummer
  • Driedubbeltik – vorige nummer
  • Aanraken en vasthouden – Siri
  • Tikken op of vasthouden van de plus-knop – Volume harder
  • Tikken op of vasthouden van de min-knop – Volume zachter

Bellen kan niet direct via HomePod


kooptip

Een wat minder briljant detail dat Apple nu prijsgeeft, is dat je via HomePod geen telefoongesprekken kunt starten of aannemen. Met een tussenstap kan het echter wel, want ook HomePod werkt met de functie handoff. Dat betekent dat je gesprekken die je start op je iPhone, over kunt laten nemen door HomePod. Maar je moet dus in eerste instantie altijd je telefoon bij de hand hebben.

HomePod release

Apple heeft gisteren aangekondigd dat HomePod vrijdag in de voorverkoop gaat en op 9 februari officieel verkrijgbaar is in Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Dit voorjaar volgen Duitsland en Frankrijk. Lees ook ons dossier over HomePod.