Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Apple stopt met ontwikkeling HomePod’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
HomePod


Lees verder na de advertentie

Je hoeft voorlopig geen nieuwe HomePod meer te verwachten. De huidige HomePod-modellen zijn geen succes, en daarom investeert Apple niet meer in een nieuwe variant van de slimme speaker. Dat zegt de doorgaans zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo.

HomePod

HomePod is een flop

De eerste HomePod verscheen in 2018 en afgelopen najaar kwam de HomePod mini op de markt. Het zou heel goed kunnen dat het hier bij blijft, want Apple zou de ontwikkeling van de HomePod gestaakt hebben – in ieder geval tijdelijk. De huidige HomePods blijven gewoon te koop en krijgen ook nog updates.

Kuo doet zijn uitspraken over HomePod in een rapport dat eigenlijk over de Apple Car gaat. Hierin zegt Kuo dat Apple niet altijd succesvol is bij het betreden van een nieuwe markt. Als voorbeeld noemt hij dan de HomePod: ‘Apple heeft bijvoorbeeld gefaald bij het betreden van de markt voor slimme speakers. De vraag naar HomePod en HomePod mini is lager dan verwacht, en de ontwikkeling van een nieuwe slimme speaker is voorlopig opgeschort.’

Wat ging er mis?


kooptip

Het helpt natuurlijk niet dat HomePod maar in een beperkt aantal landen te koop is. In Nederland zijn de HomePod en de HomePod mini bijvoorbeeld niet verkrijgbaar. Je kunt er natuurlijk een uit het buitenland halen, maar dan stuit je op het volgende probleem: Siri spreekt geen Nederlands. Je kunt Siri wel in het Engels aanspreken en dan valt weer op hoe beperkt Siri is ten opzichte van andere virtuele assistenten. Ook het feit dat HomePod niet rechtstreeks ondersteuning heeft voor Spotify en soortgelijke diensten, zal weinig goeds hebben gedaan.

Bron: MacRumors