Terug naar ‘Apple stopt met ontwikkeling HomePod’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple stopt met ontwikkeling HomePod’

Door Laura Grootaarts29 december 2020 09:192 min. leestijd0

Je hoeft voorlopig geen nieuwe HomePod meer te verwachten. De huidige HomePod-modellen zijn geen succes, en daarom investeert Apple niet meer in een nieuwe variant van de slimme speaker. Dat zegt de doorgaans zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo.

HomePod

HomePod is een flop

De eerste HomePod verscheen in 2018 en afgelopen najaar kwam de HomePod mini op de markt. Het zou heel goed kunnen dat het hier bij blijft, want Apple zou de ontwikkeling van de HomePod gestaakt hebben – in ieder geval tijdelijk. De huidige HomePods blijven gewoon te koop en krijgen ook nog updates.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Kuo doet zijn uitspraken over HomePod in een rapport dat eigenlijk over de Apple Car gaat. Hierin zegt Kuo dat Apple niet altijd succesvol is bij het betreden van een nieuwe markt. Als voorbeeld noemt hij dan de HomePod: ‘Apple heeft bijvoorbeeld gefaald bij het betreden van de markt voor slimme speakers. De vraag naar HomePod en HomePod mini is lager dan verwacht, en de ontwikkeling van een nieuwe slimme speaker is voorlopig opgeschort.’

Wat ging er mis?

Het helpt natuurlijk niet dat HomePod maar in een beperkt aantal landen te koop is. In Nederland zijn de HomePod en de HomePod mini bijvoorbeeld niet verkrijgbaar. Je kunt er natuurlijk een uit het buitenland halen, maar dan stuit je op het volgende probleem: Siri spreekt geen Nederlands. Je kunt Siri wel in het Engels aanspreken en dan valt weer op hoe beperkt Siri is ten opzichte van andere virtuele assistenten. Ook het feit dat HomePod niet rechtstreeks ondersteuning heeft voor Spotify en soortgelijke diensten, zal weinig goeds hebben gedaan.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

Bron: MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar